Grand Theft Auto V İlk İzlenimlerim

Yapay zeka dönemine göre de şimdi de 10 puanı hak ediyor. Rockstar daha önce daha iyi yaptığı şeyleri bu oyunda biraz değiştirmiş hadi onun hatrına 9 olsun.
 
Cyberpunk 2077 incelemenizde Cryberbug yazıp GTA 5'i övenlerden intikam almak için açmışsınız gibi geldi. Boş bir uğraş. Arkadaşların da dediği gibi, 200 milyon satmış ve üstünden 8 yıl geçmiş bir oyunu analiz edip, hikayesi berbat geldi falan demeniz saçma. Oyun kendini kanıtlamış bir oyun.
 
Şu oyunun grafiklerine 7/10 veren bir konuyu ciddiye alamıyorum maalesef. 2013 yapımı bir oyun olmasına rağmen 2020-2021 oyunlarından daha iyi grafiklere sahip bir oyun.
Puanın büyük kısmını 2013 yılına göre verdim zaten fakat ben bu oyunu 2021 yılında oynuyorum. Bu oyun AAA olduğu için Indie oyunlar ile karşılaştıramazdım şimdi ki AAA oyunlara baktığımda bile oyunun grafikleri kötü değil, bu bir başarıdır. Direkt tek başına takdir edilesi bir özellik.

GTA V'in yaptığı en iyi işlerden birisi hikayesi ve yapay zekası. Ben bir oturuşta 13 saat aç susuz oynadım. 3 kişinin hikayesini anlatmak bu kadar uğraşan bir firma şu ana kadar olmamıştır ve büyük ihtimalle olmaz. Yapay zeka gerçek bir şehirde olduğunu hissettiriyor. Adamın yanında gaza basıp ses çıkarınca seninle yarışmaya başlaması veya korna çalman&kaza yapman üzerine el hareketi çekmesi gibi küçük detaylar sayesinde bu kadar beğenildi.
Hikayesi bence pek güzel değil.
GTA V'in oynanışı RDR2'de bile yok. Çok pratik ve eğlenceli. RDR2 kontrolü daha zor, daha ağır. Pek mantıklı gelmedi bana puanlar.
Daha zor oynanışı olan oyunları daha çok severim genelde fakat oynanışı kötü değil.
8 sene önce çıkmış ve bu zamana kadar 200 milyona yakın satılmış bir oyunun artık tartışılabilecek bir tarafı kalmamıştır bence. Elinize sağlık ama bu oyunun iyi olduğunu herkes kabul edecektir.
Elbette iyi fakat bu oyun hala oynanıyor. Bu yüzden hala iyi/kötü yanlarını hala konuşabiliriz.
Cyberpunk 2077 ile kıyaslama dışında güzel bir ilk izlenim olmuş. Çıktığı yıla göre grafik ve atmosfer konusunda gayet başarılıydı. O dönemde puanım 10 olurdu ancak şu anda 4 veya 5 daha üst bir seviyeye çıkmaz.
Cyberpunk 2077 yüzünden o puanı verdiğimi belirtmiştim. Evet dediğiniz gibi çıktığı yıla göre başarılıydı bahsettiğiniz özellikleri.
 
GTA VI'yı bekleseydin keşke :)
 
Oyun 2013-2014'de çıkmış karşılaştırıldığı oyun Cyberpunk ve çok adil olmayan bir inceleme :)

Oyunu çıktığı gibi oynamış olsaydınız yüksek kalitede daha nereye puan ekleyeceğinizi şaşırırdınız, neyse çok önemli konu değil, kasmayalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı