Grand Theft Auto VI için Türkçe dil desteği kampanyası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de yapıştırdım imzayı, yapacaklarını sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez.

Tamam arkadaşlar, sesini duyurmayı tercih etmeyen kişiler olmayı seçtiniz ben bir şeyleri yapabiliriz diye düşünmüştüm ama bu kadar zeka geriliğine sahip bir ülke olduğumuzu unutmuşum bu da benim hatam olsun. Benim tuzum kuru dil bilmeyen arkadaşlar düşünsün, otursun Türkçe yamacıların keyfini beklesin. Türk insanı olarak hiçbir şeyi hak etmediğinizi bir kez daha kanıtladınız.

Burada çok da yapabileceğin bir şey yok Rockstar ülkemizi hiçbir zaman görmedi görmezde zaten basit bir imza kampanyası ile kesinlikle olacak iş değil.

Arkadaşlar kampanyayı kapattım. Kampanyaya imza verme şansınız maalesef bulunmuyor.

Eğer kampanyayı sadece basit bir imza toplama çabası olarak görmeseydiniz, bu çaba için destek vermiş olsaydınız, belki de 10-20 bin imza gibi belirgin bir sayıya ulaşsaydık sesimizi duyurabilirdik ki bu düzeylere ulaşabilseydik gerçekten farklı yollar ile daha fazla imza sayısına ulaşmayı planlıyordum. Ne yazık ki hiçbirini hak etmediğinizi kanıtladınız. 5 dakikanızı ayırıp imza vermektense eleştiri yapmak, linçlemek veya dil öğrenin demek hatta ve hatta beni aşağılamak için buraya gelip zaman harcayan insanlar olduğu sürece, oyun sektörü sizi kendi tekelinde tutmaya devam edecek. Yine de bu kampanyaya destek verenlere teşekkür ederim.

Eğer kampanyayı sadece basit bir imza toplama çabası olarak görmeseydiniz, bu çaba için destek vermiş olsaydınız, belki de 10-20 bin imza gibi belirgin bir sayıya ulaşsaydık sesimizi duyurabilirdik ki bu düzeylere ulaşabilseydik gerçekten farklı yollar ile daha fazla imza sayısına ulaşmayı planlıyordum.

Kamu ve kamuoyu kavramlarını bilmiyorsunuz sanırım, kamu, politikacılar için kendi seçim bölgelerindeki seçmenlerden, şirketler içinse potansiyel müşterilerden oluşur, diğerleri muhatap bile değildir. Ayrıca her oy da eşit değildir; toplamda 1 Milyon dolar verebilecek bin insanın imzası, Rockstar Games açısından kamuoyudur, toplamda verebileceği para 500 bin doları geçemeyecek milyonlarca insanın imzası ise pek anlamlı değildir, hiç para vermeyecek olanlarsa zaten konuya taraf bile değildir.

Ortada Playstation'ın bu pazardan çekilip yerini distributore bırakması, Steam'in TL desteğini sonlandırması gibi durumlar varken paranın köpeği diye nitelendirebileceğimiz Rockstar'ın bu kampanyadan haberi olacağını bile sanmam. 2018-2022 arasındaki Turkiye'de oyunculuğun en dolu yaşandığı yıllarda bile umursanmadık. Şimdi mi umursanacağız? Acikcasi size bu umutsuz ve diğerleri gibi başarısız olacak kampanyanızda başarılar. Benim için 5 dakikaya bile değmeyecek bir kampanya bu.

İmzayla olmaz, parayla olur.

GTA V'te 160 bin tane cümle vardı, GTA VI'da tahminen bunun iki katı olacak. Bu kadar cümleyle bir dilde dublaj maliyeti, yüzbinlerce dolar olacaktır. Satış karını, cirosu değil, net karını bu maliyeti katlayacak kadar artıracaksa her dilde dublaj yaparlar. Sırf Türkçe dublaj için 500 bin kişi daha oyunu alacaksa, bu Türkçe dublaj yapmaya değer anlamına gelir.

Bu arada oyunlarda yaygın olarak kullanılan 15 dil var ve bunlardan konuşan sayısı yüzmilyonların altında olan tek dil, Polonyalıların kullandığı Lehçe. Oyunların bu dilde çıkmasının en büyük sebebi ise Polonya hükümetinin teşvikleriyle oyun endüstrisinin merkezlerinden biri haline gelmiş olması.
Sen ne dersen de çıkıp birileri "bunları bizde biliyoruz imzalasan ne olur sanki imzala geç" gibi boş yorumlar yapabilir.

Türkiye genel olarak çoğu oyunu crack indirip oynadığı için ve para kazanamıyorlar Amerika vb ülkelere kıyasla Türkiye'den neredeyse pek para kazanmıyorlar ve 20 Kasıma kadar TL ile ödeme alıyorlardı adamlar 60 dolara alıyorsa sen 20 30 dolara alıyordun ve bu parayı vermeyen çok kişiler var demem o ki Türkçe alt yazı gelmez.
Bende neden Türkçe desteğinin gelmeyeceğini anlatınca boşver imzala geç dediler. Sonuç; imza kampanyası aşırı komik bir rakam ile kapatıldı.

Change.org linkini görünce bastım kahkahayı. Sizi bir tarafına takmayan firmalara yalvarmayı ne çok seviyorsunuz. Onlar dil desteği vermiyorsa siz de almayın? Oyun içerisinde kartınızla para harcamayın? Dünyayı Amerika kıtasından ibaret zanneden Rockstar Games'in kazancının %1'ini bile oluşturmayan bir ülke çok da umurundaydı.

Bir de o dediğiniz "milyar dolarlık" harcamanın devasa bir kısmını mobil oyunlar oluşturuyor. Ardından da LoL, Valorant gibi oyunlardaki oyun içi satın alımlar geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı