Gravix 5A 5070 Ti alınır mı?

Coil whine diye bir sorun ile karşılaştım V1 modelini incelerken, normalde daha serin ve sessiz çalıştığı için tercih etmemiz gereken model saçma ve düzensiz bir şekilde ses yapıyormuş. Bu olay hakkında bilginiz var mı daha önce duydunuz mu böyle bir şey ya da V1 modelinin değil de genel gamingpro modelinde oluşabilen bir sıkıntı da ben mi V1 modelinde denk geldim acaba.

Ben de biraz araştırdım ve Aigo markasının çok sıkıntı çıkarmayabileceğini düşünüyorum.
Ancak işlemci konusuna geldiğimizde 9700X 2500TL farka değer mi hâlâ emin olamıyorum, ben bu bilgisayarı 2K'da oyun oynamak için kullanacağım sonuçta, aşırı bir işlem yapmayacağım. Ya da madem 9700X e yükseltiyoruz 7800x3D o farka daha çok değer, 9700X e yuükseltince 7800x3D cazip gözükmeye başlıyor, hem zaten 70k sınırı aşmışız bari tam aşalım mentaline giriyorum, o yüzden 70k sınırını aşmadan 7700X tercih etmiştim, ama gerçekten öneriyorsanız ve fiyat farkına değer diyorsanız 9700X seçebilirim.

9700X 105W modunda 7800x3D ile aynı performansı veriyor 2k ve 4k çözünürlükte oyunlarda. Oyun haricinde zaten çok daha güçlü. Ben de 65k ya sistem dizeceğim kendime ve 9700X tercih edeceğim.

İşlemci konusunda fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı ona emin olamadım

Soğutucu konusunda ise bir arkadaşım Çin malı sıvı soğutucu alma bir problem çıkardığında bütün sistemi mahvedebilir dedi

SSD konusunda ise bence günümüz oyunlarına 1TB yeterli değil gibi geliyor bundan önceki bilgisayarım 1TB idi ve yeni oyun yüklemek için sürekli eskisini siliyordum

Zaten beni 6-7 yıl götürse yeter düşüncesi ile topladığım bir sistem. Üniversiteyi bitirip işimi elime aldığımda daha iyisini sıfırdan toplamayı düşünüyorum.

Palit 5070 Ti gamingpro-v1 ve Palit 5070 Ti gamingpro-s ekran kartlarının farkı ne? Tam olarak neye 1000TL fazladan veriyorum.
Hayır hocam hu konu hakkında bir bilgim yok ancak başka bir forumda v1 modelinin daha iyi soğutma performansı olduğunu okumustum.

Bütçeyi biraz aşıp şöyle bir şeyler yaptım. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

Screenshot_2025-09-05-23-57-29-629_com.android.chrome.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı