Green Card ile Amerika'ya gitmek mantıklı mı?

Sen önce Greencard'a başvur, %100 kazanacakmış gibi yazmışsın da o öyle kolay değil. 🤣

Ayrıca ingilizceni geliştirmelisin, kazansan bile kültürünü bilmediğin, dilini bilmediğin bir ülkede yaşamak çok zor bir şey inan bana.

Ayrıca bu ülke Avrupa ülkesi de değil, herkese çok kolay gibi gözüken, Amerikan rüyası adı altında büyüleyen bir yer, 330 milyon insan yaşıyor ve tam anlamıyla bir kültür kargaşası, cahilliğin üst düzey olduğu bir yer.

Green cartımın olmadığını nereden çıkardınız anlamadım ama yorumunuz için teşekkürler.
 
Green Card ile Amerika'ya gitmek mantıklı mı? 20 yaşındayım ve YKS'ye hazırlanıyorum, fazla bir derece yapamayacağım ama bu ara kafama Amerika'ya gitmek takılıyor.
Sizce gitmek mantıklı mı? Amerika'da da hiç tanıdığım yok, sizce gitmek mantıklı mı? A1 İngilizcem var ve gidersem pişman olur muyum?
Amerika'da kiralar aşırı pahalı, gidersem büyük ihtimal saatlik asgari ücretle bir markette falan çalışmayı düşünüyorum.

Green card çıktıysa ve gitmezsen green card çöp oluyor.
Çıktıktan sonra da 6 ay içinde gittiğin zaman 5 sene orada kalıyorsun oturma ve çalışma hakkın oluyor. Ondan sonrası vatandaşlık almaya kadar gidiyor.
Amerika ya gitmek mantıklı mı konuna gelirsek ;
Amerika çok farklı bir devlet bir tarafı gangster yuvası torbacısından tut çete savaşlarına kadar hırsızı hapçısı bir tarafı harbiden çıkıp gelmek istemeyeceğin türde olan yerler.
Hayat pahalılığı yok gibi bir şey şöyle söyleyelim Türkiye de 2.5 milyon lira bandında olan 13 model camaro orada 13 bin dolardan başlıyor (2013 modeli). 67 bin dolara kadar çıkıyor o da 0 en kalitelisi en dolusu hani genel olarak adamlar için şahin denilebilir😀.
Elektronik ürünler bedava resmen gıda ucuz alkol ucuz. Kiralar bölgeden bölgeye değişir eyalet eyalet değişir. New york san francisco bölgeleri pahalı.
Çeşit çeşit insan var Türklere karşı ırkçılık yok denilebilir ingilizcen olsun her türlü takılırsın edersin samimi insanlar ve rahat insanlar. Genelde ırkçılık muhabbeti zencilere yapılıyor orada çok dışlanıyorlar özellikle polisleri tarafından . Çoğu çete üyesi de Amerika da zencidir ve polis düşmanıdır zaten.
Suç oranı da yüksek bir devlet ABD ona göre . Zencileri pis bu gangster takılan tipler.
Polislerin de sağ solu belli olmuyor ansızın çökebilirler derdini anlatamazsın kelepçelenip karakola gidebilirsin ki dil eksikliğinde yaşama olasılığın olabilir maksat kıllık yapmak . Sopa da yiyebilirsin. O konuda haberlerde de illa ki görmüşsündür adamlarda merhamet yok. Dur ihtarı yaptı mesela kaçtın maçtın arkandan kurşun yağdırır şiddet uygular. Yeri gelir makara yaparsın samimi de olur yani yeter ki adamlara ters gidilmesin ters tarafına denk gelmesin.
New york , Chicago , san francisco , san diego eyalet olarak georgia , new jersey daha sayamadığım o tarzlarda yerlerde güzeldir baya gezilecek çok yeri var.
İngilizceyi kendini ifade edecek anlaşabilecek karşı tarafı anlayıp konuşabileceğin türde dil olmadan gidersen zor anlaşırsın orada orası bir gerçek barınmanda zor olacak.
Belirli bir zamandan sonra istemsizce de ingilizce öğrenmek zorunda olduğundan dolayı ingilizce de öğreniyorsun her ülkede böyledir bu. ABD değil Almanya'ya da gitsen almanca öğrenmek zorunda kalıyorsun eğer orada yaşayıp gurbetçiler gibi olacaksan.
Türkiye den de örnek vermek gerekirse suriyeliler de Türkçe konuşmaya başladılar artık öyle düşün. Green card çıktığı gibi gitmeni tavsiye edebileceğim bir devlet olabilir ama tek başına aşırı zor olacak. Çalışırsın kendi halinde takılırsın işten eve evden işe yaparsın gerekirse dil mil öğrenip oraya da gidebilirsin ama burada aldığın ingilizce eğitimi oraya gittiğinde ben ingilizce öğrenmemişim diyebileceğin türde olacaktır orası da var. Direk kara düzen gitsen seve seve orada ingilizce öğrenmek durumunda olacaksın. Nasıl biri olduğunu bilemem ama belli başlı şeyleri göze alıp çözüm üretebilecek totoyu sıkıp kaldırırım dersen o zorluğu deneyebilirsin ama kaldıramam dersen hiç bulaşma derim ABD ağır gelir yutar seni maalesef.
He gidip gezilerle görebilirsin orası ayrı ama barınma çalışma konusunda dediğim gibi dilin etkisi büyük dil olsa ABD de değil de Türkiye de yaşıyormuşsun gibi olacakta işte dil yetersizliği var. Yeterli olsa uberlikte iyi para dönüyor kuryelikte tamamen müşteriye bağlı oluyor bahşişleri iyi alırsan iyi kazanırsın. Garsonluk falan yapılabilir belki Türk dükkanlarında ama iyi eziyorlar ücretle yaptığın işin alakası olmuyor genelde. Türk ün türkten başka kardeşi olmaz lafı işlemez gurbet elde en çok öpenler bizim Türkler buralarda.
 
Son düzenleme:
Ben ilk 17 yasimda gelmistim, Ingilizcem vardi cebimde de beni 3 ay idare edecek miktarda para vardi. Tamamen cesaret meselesi ancak kesinlikle bir meslek sahibi olarak gelin derim. Markette calismak icin Amerika'ya gelecekseniz bir evde 4-5 kisi yatarsiniz paraniz da birikmez.
 

Geri
Yukarı