Rehber GRUB Customizer nasıl kullanılır?

theme.txt dosyasını bulamıyor.

This theme doesn't contain a theme.txt. Please look for the Config file rename it to theme.txt.
Sorunu kısmen çözdüm sayılır, temayı yüklerken GRUB Customizer yerine manuel olarak yükleme yaptım. Bunu yapmak için indirdiğiniz temanın dosya konumuna gidin ve extract here diyin. Daha sonra çıkarılan dosyanın içinden install.sh dosyasının bulunduğu konuma gelin. Daha sonra "Open in terminal" diyin ve şu komutu yazın:

sudo ./install.sh

Daha sonra şifre girmenizi isteyecek, girdikten sonra indirme kısa bir süre içerisinde bitecek ve sorun çözülmüş olacak.

Hocam, başka bir temada aynı sorunu ben de yaşadım ve çözümünü buldum, şu an onunla alakalı bir rehber de hazırlıyorum. En yakın zamanda bitiririm inşaallah.

@Dimensity Ben hiç böyle bir sorun tecrübe etmedim ama edersem buraya başvuracağım.
Hocam ben genelde bu sorunu eski sistemlerde gözlemledim. Çok sık karşılaşılan bir durum değil ama bazı sistemlerde oluşabiliyor.
Tüm dağıtımlarda olmuyor bu sorun, benim gözlemlediğim kadarıyla. Manjaro ve Mint üzerinde rastlamadım çözünürlük sorununa, ama UbuntuDDE ve Elementary OS üzerinde yaşadım. Sorunun kaynağını tam ne çözemedim.

Konuyla alakasız ama grubda yaşadığım sorunu hiçbir şeyde yaşamadım. Uefi desteklemeyen bir sisteme sahip olduğum için diğer bootmanagerleri de kullanamıyorum ama grub da çalışmıyor. Linuxa geçtiğim ilk günden beri grubla ilgili sorun yaşıyorum ve en son yaşadığım sorunu hâlâ düzeltemedim. Yabancı kaynaklardan da çok araştırdım ama hepsi inatla uefi çözümünü gösteriyor, bi Allahın evladı da çıkıp legacy bios için çözümü anlatmamış. Daha önce de forumda yardım konusu açmıştım ama sorunu çözemedim, ne bilgisayarda başka bir dağıtım varken görebiliyorum ne de flasha iso yazdığımda görebilirim. Sadece mevcut olan sistemim açılıyor ve ne zaman uğraşsam bir yerde patlıyor ve sistem gidiyor. Çok fazla çözüm yolu denedim ama hiçbiri işime yaramadı. O yüzden şu anda ellemiyorum. 4 ay sonra üniversite sınavım var diye şu anda bununla uğraşmak istemiyorum ama rahatsız etmiyor değil cidden. Denk gelmişken yazayım dedim. Uefi bir sistemim olsa en kısa zamanda diğer bootmanagerleri denemeye başlardım...
Edit: Gerçi ufei sistemim olsa tüm bu sorunları yaşamıyor, yaşasam da çözüm yolunu biliyor olurdum ama neyse. Bir kez çıldırttı ya, artık zorunda olmadıkça kolay kolay kullanmam muhtemelen.

Hocam bu arada GRUB ekranında bizde yüklü olmayan işletim sistemleri de mi gözüküyor.
Ve İ5-3210M ile customizerde sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…