Grub ekranı gözükmüyor

Şifreyi hatırlamadığımdan bilgisayar üzerinde oturum açamadım. Yoksa direk buraya kopyalardım.
Bir sorun görünüyor mu?
Yok bir sorun yok. Sistem nedir? UEFI, BIOS? Ben systemd-boot kullanıyorum işin kötü yanı, verdiğim çözümleri kendi bilgisayarımda deneme şansım yok.

Aklımdaki tek soru: Fedora'da neden sıkıntı yok da diğer dağıtımlar böyle?
Yaşadığın problemi yaşayan başka insanlar da var. Ubuntu 20.04 sanırım değil mi?
Linux Mint.

Linux Mint.
Bir de şu var. Ben komple format atmıştım. Boş diske ilk Windows 10 sonra da Linux Mint' i yükledim. Boot menüsündeki girdi ubuntu ismini taşıyor.

Orada #GRUB_TERMINAL=console satırı var onun önündeki # kaldırıp, GRUB_TIMEOUT_STYLE=menu yapıp, yani tırnakları silip. Ardından sudo grub-update ve reboot yapar mısın?

Linux Mint.

Bir de şu var. Ben komple format atmıştım. Boş diske ilk Windows 10 sonra da Linux Mint' i yükledim. Boot menüsündeki girdi ubuntu ismini taşıyor.
Ubuntu korkunç bir dağıtım hocam insanı Linux'ten soğutur. Mint, Ubuntu aslında o yüzden söylüyorum.

Orada #GRUB_TERMINAL=console satırı var onun önündeki # kaldırıp, GRUB_TIMEOUT_STYLE=menu yapıp, yani tırnakları silip. Ardından sudo grub-update ve reboot yapar mısın?

Ubuntu korkunç bir dağıtım hocam insanı Linux'ten soğutur. Mint, Ubuntu aslında o yüzden söylüyorum.
Nano ile yapacağım değil mi?
Ubuntu'nun arayüzü vs. çok şık gelmişti bana. Ama sürekli kendi kendi hata veriyordu ben de Mint'e geri döndüm.

Nano ile yapacağım değil mi?
Ubuntu'nun arayüzü vs. çok şık gelmişti bana. Ama sürekli kendi kendi hata veriyordu ben de Mint'e geri döndüm.

İster nano ile ister geany ile veya gedit ile. Mint Ubuntu zaten hocam. Ben sevmiyorum açıkcası, bir Arch Linux iki Ubuntu kullanmam. Kullanamam daha doğrusu. Uğraşamam onların sorunlarıyla.

Olumsuz.
Bu arada siyah ekranda
Linux Mint Ulyana 20 (kullanıcı adı)
(kullanıcı adı) login: _

ekranında kaldı. Normalde login yazısı gelir açılırdı.

Şöyle bir sitede de belirtmişler, demekki senin yaşadığın sorun başka birşey. Aklıma o uyduruk dağıtıma formatı bas demekten başka birşey gelmiyor. Ben olsam systemd-boot kurar kurtulurdum. Grub benim bilgisayarımda da düzgün çalışmıyor zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı