GRUB menüye ISO dosyası eklemek

Baska hangileri var? 3 harfli ve E ile baslamasi gerekiyor digerinin.
Tamam şuan bilgisayar kapalı çevrimiçi kal bilgisayar açılıyor

Şimdi onu da etkinleştirip iso dosyasını oraya çıkartırsam grub menüde gözükcekmi?

bayraklar.png

Buyur attım esp galiba

Son düzenleme:

Şimdi onu da etkinleştirip iso dosyasını oraya çıkartırsam grub menüde gözükcekmi?
Dosyalari yeni bolume cikarttiktan sonra sistemi yeniden baslatip boot menuden acilip acilmadigina bakin. Aciliyorsa sistemi yine yeniden baslatin ve Linux Mint'de dosyalarin oldugu diski mount edip sudo update-grub komutunu girip fotograf atin.
Grub'da gozukmesi gerek bu islemlerden sonra.

Eki Görüntüle 1574572
Buyur attım esp galiba
Evet esp.

Dosyalari yeni bolume cikarttiktan sonra sistemi yeniden baslatip boot menuden acilip acilmadigina bakin. Aciliyorsa sistemi yine yeniden baslatin ve Linux Mint'de dosyalarin oldugu diski mount edip sudo update-grub komutunu girip fotograf atin.

Evet esp.
Merhaba kusura bakma mesajını biraz geç görmüşün şuan esp anahtarını eklip dosyaları çıkartıyom.

Evet esp.
Yaptım gözükmedi şimdi komutu giriyom.

Evet esp.
Komutu girdim gözükmedi ne yapcam?

Son düzenleme:
Merhaba kusura bakma mesajını biraz geç görmüşün şuan esp anahtarını eklip dosyaları çıkartıyom.

Yaptım gözükmedi şimdi komutu giriyom.

Komutu girdim gözükmedi ne yapcam?
Boot menüde gözüktü mü?
Birde sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu girin ISO'nun olduğu disk mount edilmişken.

ISO dosyalarının bulunduğu bölümü /mnt klasörüne Mount edip verdiğim komutu girin.

Tamam çözdüm olayı @adanlı cabbar,
2 bölüm oluşturmamız gerek. Biri sırf boot, diğeride ISO dosyalarını barındıracak.

Şimdi mnt ye mount etcem sonra mnt nin bulunduğu konumda o komutumu kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı