GRUB Tema yüklerken sorun oluştu hatası

serhadcicekli

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarda Ubuntu/Windows 10 dualboot var. Ubuntu kullanıyordum ve internette tema ararken GRUB temalarını gördüm. Birini kurmak istedim talimatları uyguladım ve yedek dosya da çıkardım bir sorun oluşursa diye. Oluştu, GRUB ekranı yoktu ama Ubuntu açılıyordu. Yedeklediğim dosyayı geri getirdim ama hâla aynı sorun. /etc/defaults/grub dosyasında timeout ile ilgili birşey vardı. Onu visible yaptım ve bilgisayarı yeniden başlattığımda grub ekranı geldi ama Windows 10 gözükmüyor artık. Bunu nasıl çözebilirim? Çünkü böyle iken Windows'a zarar verme ihtimali varmış ve bu en son isteyeceğim şeydir.

Kullanacağınız GRUB temasının theme.txt yolunu bilmelisiniz.
Örneğin ZIP dosyası içerisinden çıkardığınız dosyaların içinde bir klasör ve bu klasörün altında bir klasör daha var. İçerideki klasörü çıkarıp sade bir dizin elde etmelisiniz.

Bash:
/home/$USERNAME/Downloads/example-grub-theme/example-grub-theme/theme.txt
Bu şekilde olduğunda theme.txt dosyasının bulunduğu ana dizini alın ve temaları koyduğunuz klasöre kopyalayın.

Burada os-prober paketinin yüklü olduğundan emin olun.
Bash:
sudo apt install os-prober

Daha sonra şu adımları yapacağız:
Bash:
sudo nano /etc/default/grub

Screenshot_2022-12-18_14-42-17.png
Screenshot_2022-12-18_14-42-32.png

Bu ayarlar sizin dosyanızda yoksa bu şekilde yazıp ekleyebilirsiniz.
Kod:
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false
GRUB_THEME="/path/to/theme/theme.txt"
Timeout kısmını saniye cinsinden istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
GRUB_THEME kısmında temayı nereye koyduysanız orayı göstereceksiniz. Örneğin /boot/grub/theme/example-theme/theme.txt şeklinde ve parantez içerisinde olacak.

Daha sonra:
Kod:
sudo update-grub
Komutunu çalıştırın ve sistemi yeniden başlatın. Eğer Windows hâlâ gözükmüyorsa şu komutu girin:
Kod:
LC_ALL=C sudo update-grub

Bu adımlardan sonra hem temanın uygulanmış olması hem de Windows'un GRUB menüsünde gözüküyor olması gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı