Grundig Notebook GT 630M İlk gün performansı

RebeLKilleR

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800X / Asus Prime B550M-A / G.Skill RipjawsV 32 GB (16x2) DDR4 3200 MHz CL16 / Samsung 990 Pro 1 TB / Lian Li Lancool III-X A-RGB / Cooler Master M2 Silent Pro 850 Watt +80 Silver / Arctic Liquid Freezer III 420mm A-RGB (Black) / Asus ROG Strix GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition
Meslek
Bilgi İşlem Uzmanı / IT
Merhaba arkadaşlar.
GRUNDIG marka laptop'um var.

Intel Core i7-2670QM 2.4GHz (up to 3.3GHz with Turbo Booster)
8Gb Ram
Nvidia GeForce GT 630M 128Bit ekran kartı
Intel HD Graphics 3000
Toshiba 500Gb 7200Rpm Hdd
Windows 8.1 Professional
eye-Q çift fanlı dizüstü soğutucusu

League of Legends üzerinden konuşmak istiyorum. Bilgisayarı ilk aldığım zamanlar oyunu en yüksek grafik ayarlarında maksimum FPS alıyordum. 300'lere dahi çıkabiliyordu. FPS sabitleyince asla sabitin dışına çıkmıyordu.
Bir süre sonra mavi ekran hataları sebebiyle servise yolladım. Sorun çözülüp yeniden yollandı. Devam ettim kullanmaya. Aynı sorun tekrar çıktı, tekrar servise yolladım. Harddisk değişimi oldu. Eski haline geri döndü. Artık sorun çıkmadı. Fakat şuandan bahsedeyim. League of Legends'da minimum ayarlarda dahi 40 FPS'in üzerine çıkamıyorum. Müthiş derecede kasma mevcut. Soğutucu kullanmama rağmen ısınma mevcut. Laptop'un fanı oyun açıkken durmadan çalışıyor.
Çözüm olarak denediklerim:

1) FPS sorunu olarak tekrar servise yolladım.
2) Onlarca kez format attım.
3) Bütün sürücülerim ve yonga setim güncel.
4) Oyunu gerek Intel HD Graphics, gerek yüksek performanslı Nvidia grafikleriyle de açsam aynı.
5) Arka planda çalışan hiç bir gereksiz işlem yok.
6) Game Booster vb. programlar gram işe yaramadı.
7) Görev Yöneticisi > İşlemler bölümünden göreve öncelik atıyorum.
8) Msi AfterBurner ile ekran kartına OverClock denedim.
9) Nvidia'nın arayüzünden bütün 3D ayarlarını Performans olarak ayarladım.

Bir laptop'tan asla ilk gün performansını beklemiyorum fakat bu kadar kötü olması cidden aşırı fazla. Şuanda sanki 15 yıl öncesinden kalma bir bilgisayar kullanıyorum. En azından daha rahat kullanabileceğim duruma gelmesini, birazcık performansın artmasını istiyorum. Neler yapabilirim? Şimdiden teşekkürler! :)

Suçumun farkındayım fakat suç attığım yok, sadece LoL'ü örnek gösterdim, genel olarak bütün performans düştü. Ayrıca sadece çözüm arıyorum. Hiçbir şey yapmadığım halde böyle olması....

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı