GSS borcum görünmüyor

BerkayBilgin1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben geçtiğimiz temmuz ayında lisans programından mezun oldum. Aralık ayında olmamıza rağmen ve çalışmadığım halde kontrol ettiğimde GSS borcu görüntülenmemekte. Bunun sebebi ne olabilir? Ayrıca kafamı karıştıran noktalar var. Ben şimdi hastaneye gitsem ücrettli de olsa muayene olabilir miyim? İnternette GSS otomatik başlar deniyor ama ayrıca kaymakamlığa falan da başvurulur diyor çelişki gibi geldi. Anlayan var mı bu konuları?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretli muayene olabilirsiniz. E devletten mi kontrol ettiniz? Bir de 25 yaşınızı aşmamışsanız GSS çıkmaz. SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) burdan sorgulayabilirsiniz.

25 yaşınızı doldurmanız lazım 2026 da başlar işlemeye.
Kontrol ettim gss kapsam dışı diyor. Durum olarak da "Genel sağlık sigortası tescil işlemlerinizin gerçekleştirilmesi için en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat ediniz." şeklinde yazı var. Gitmezsem bir şey olur mu? Bu arada yanıt için teşekkürler

Kontrol ettim gss kapsam dışı diyor. Durum olarak da "Genel sağlık sigortası tescil işlemlerinizin gerçekleştirilmesi için en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat ediniz." şeklinde yazı var. Gitmezsem bir şey olur mu? Bu arada yanıt için teşekkürler
Provizyon alamazsınız. Ücretli muayene olmak zorunda kalırsınız.

Provizyon alamazsınız. Ücretli muayene olmak zorunda kalırsınız.
Yok şunu soruyorum şimdi diyelim sgk'ya gitmedim ama e devletten çıkan prim borcunu da ödedim. Yine de ücretli mi muayene oluyorum? Gidersem de anladığım kadarıyla borç çıkıcak o zaman neden gitmeliyim?

Merhaba, ben geçtiğimiz temmuz ayında lisans programından mezun oldum. Aralık ayında olmamıza rağmen ve çalışmadığım halde kontrol ettiğimde GSS borcu görüntülenmemekte. Bunun sebebi ne olabilir? Ayrıca kafamı karıştıran noktalar var. Ben şimdi hastaneye gitsem ücrettli de olsa muayene olabilir miyim? İnternette GSS otomatik başlar deniyor ama ayrıca kaymakamlığa falan da başvurulur diyor çelişki gibi geldi. Anlayan var mı bu konuları?
Daha önce hiç yararlanmadıysanız 2 yıl ücretsiz devlet karşılıyor. Bunun için en yakın SGK gidip bunu aktif ettirmeniz gerekiyor. Ama bazı memurlar bilmiyor. Eğer 25 yaşınızdan küçükseniz 2 yıl devlet ücretsiz karşılıyor. Eğer daha önce yararlandıysanız aylık 1500 küsür TL ödeyerek yine yararlanabilirsiniz. Ondan sonrasında muayenelerinizi ücretsiz oluyorsunuz. Sadece ilaç alırken herkese çıktığı gibi ilacına göre 50-100 TL fark çıkıyor onu ödüyorsunuz.

Yok şunu soruyorum şimdi diyelim sgk'ya gitmedim ama e devletten çıkan prim borcunu da ödedim. Yine de ücretli mi muayene oluyorum? Gidersem de anladığım kadarıyla borç çıkıcak o zaman neden gitmeliyim?
GSS'yi tescil ettirmediğiniz için her türlü ücretli muayene olursunuz. Tescil ettirin derim muayene de para ödememek adına.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı