GSS prim borcuna itiraz edilir mi?

Zerelas

Hectopat
Daha fazla  
Geçen yıl mezuna kaldım ve 1 yıl sınava hazırlandım bu süre zarfında 18 yaşını geçen erkekler babasının sigortasından yararlanamıyormuş.
Hastaneye gittiğimde belli bir ücret çıkıyordu ve ödüyordum, bir arkadaşımdan prim borcu diye bir şey olduğunu duydum ve e devletten baktığımda 12 bin küsur borçlu olduğumu gördüm. Herhangi bir bildiri belge arama almadım, ve faiziyle beraber uçup 12 bin TL olan bir borcum olmuş oldu.
Bazı arkadaşlarımda bu borç varken bazılarında yok nedenini çözemedim, ne yapılır bu durumda sildirilir mi itiraz edilir mi bilgisi olan yaşamış olan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Ben SGK ya bizzat gittim 8 bin TL borcum vardı. Babamın üstünde arsa olduğu için silmediler. Aylık 600 TL de gecikme faizi biniyor üstüne.

Ne soruyorlar süreç nasıl işledi biraz bilgilendirebilir misiniz? Aynı şekil bende de borç gözüküyor.
Sgk ya gittim sıra alıp girdim, yukarda yazmış olduğum şeyleri anlattım adam sana tebliğat gelmiş 2023 de dedi gelmedi dedim gelmiş gözüküyor falan dedi kısa süreli çalıştığıma baktı
20 yaşından küçük ve mezun olalı 2 yıl olmadığı için borcumu silebiliyorlarmış. 20 yaşına girdiğim günden itibaren tekrar borç başlamaması için yeşil kart alabileceğim ya da sigorta yaptırabileceğimi söylediler.

Ben SGK ya bizzat gittim 8 bin TL borcum vardı. Babamın üstünde arsa olduğu için silmediler. Aylık 600 TL de gecikme faizi biniyor üstüne.
tebligatta aynı hanede yaşayan kişi başına düşen gelir seviyesi brüt asgari ücretin üçte birinden (8668TL) az olduğu tespit edilmesi durumunda borç silinirmiş. sizin kişi başı 8668 tlden fazla mıydı?

tebligatta aynı hanede yaşayan kişi başına düşen gelir seviyesi brüt asgari ücretin üçte birinden (8668TL) az olduğu tespit edilmesi durumunda borç silinirmiş. sizin kişi başı 8668 tlden fazla mıydı?
Evet fazla, borcumu ilk başta silmiyorlardı en son karar değiştirip sildiler anlamadım bende.
20 yaşından küçüksün ve mezun olalı 2 yıl olmamış dedi o yüzden siliyorum dedi.

Evet fazla, borcumu ilk başta silmiyorlardı en son karar değiştirip sildiler anlamadım bende.
20 yaşından küçüksün ve mezun olalı 2 yıl olmamış dedi o yüzden siliyorum dedi.

Hocam benim de 2K ya yakın bir borcum var aralık ayında işten çıkmıştım hastaneye işsiz olarak 3-4 defa gitmişimdir fakat 2K borç geldi yaşım da 20 nasıl sildirebilirim ya da babamın üzerine alabilirim onun sigortası var.

Hocam benim de 2K ya yakın bir borcum var aralık ayında işten çıkmıştım hastaneye işsiz olarak 3-4 defa gitmişimdir fakat 2K borç geldi yaşım da 20 nasıl sildirebilirim ya da babamın üzerine alabilirim onun sigortası var.
Sgk ya gidip konuş bence okuyacağını falan belirt belki silerler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı