GSS prim borcunun ödenme şartı nedir?

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
Belirli bir tutarda prim borcum var. Bundan dolayı gelir testi yaptırmam gerekiyor. Yalnız eve gelen tebligatta şöyle bir yazı var; "gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan aile içinde kişi başına düşen gelir seviyenizin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumda, genel sağlık sigortası primleriniz devlet tarafından karşılanacaktır". Ailem ile yaşıyorum. Onlar da bu duruma dahil mi onu merak ediyorum. Bilgisi olan var mıydı? Ona göre bu konu için başvuru yapacağım.

25 yaşından küçüksen ve okumaya devam ediyorsan ailenin sigortasından faydalanabiliyorsun öncelikle.

GSS borçlarının silineceğine dair bir haber var, onu takip et silinecek mi silinmeyecek mi diye, geçen gün gördüm.

Gelir testi olayı orada yazdığı gibi işte. Ailen de dahildir, aynı hanede yaşayan, aynı haneye kayıtlı kişiyi sayıyor. Ama mesela aynı hanede yaşayan kişilerin malvarlığını da işin içine katıyor mu bilmiyorum.

25 yaşından küçüksen ve okumaya devam ediyorsan ailenin sigortasından faydalanabiliyorsun öncelikle.

GSS borçlarının silineceğine dair bir haber var, onu takip et silinecek mi silinmeyecek mi diye, geçen gün gördüm.

Gelir testi olayı orada yazdığı gibi işte. Ailen de dahildir, aynı hanede yaşayan, aynı haneye kayıtlı kişiyi sayıyor. Ama mesela aynı hanede yaşayan kişilerin malvarlığını da işin içine katıyor mu bilmiyorum.
Hocam okumuyuyorum. Haneye neye göre dahil ediyorlar, onu merak ediyorum. Ailem ile aynı evde ikamet etmem bunun için yeterli mi mesela?

Hocam okumuyuyorum. Haneye neye göre dahil ediyorlar, onu merak ediyorum. Ailem ile aynı evde ikamet etmem bunun için yeterli mi mesela?
Ya bunlar eskiden eve gelip keşif de yapıyordu üzerindeki mal varlığına da bakıyordu sanırım. Ev, araba falan gözükürse veya kira sözleşmen varsa oraya verdiğin paradan falan da pay çıkarabilirlerdi yani, buzdolabı bile hala lüks ürün sayılıyor galiba.

Hala öyle mi bilmiyorum, sadece resmi belgelere, ikametgahına kayıtlı kişilerin gelir giderine bakıp ona göre mi karar veriyorlar fikrim yok. Öte yandan, 30 bin liralık gelir, 3 kişilik ailede kişi başı 10k para demek bu da asgari ücretin brütünün 3'de 1'ini hayli aşıyor zaten.

Eskiden 3 aylık borcunu ödemediğinde sigortan donduruluyordu, haliyle hiçbir sağlık hizmetinden faydalanamıyordun. Bayağı sıkıntılı bir durum hala öyle mi bilgim yok. GSS ücreti de asgari ücreti 60'a mı ne bölüp çıkan sonuç olarak fiyatlandırılıyor. Asgariye her zam geldiğinde GSS'ye de zam geliyor yani. Çığırından çıktı bu borçlar, silinecek falan deniyor da ne kadar ciddiler bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı