GT 1030 oyun performansı

Jawierd

Centipat
Makaleler
1
Selamlar, yazın GT 1030 alacağım nasipse. Kararım kesin fakat aşağıya yazdığım ortalamanın üstündeki oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS alırım? Veya bu yazdığım oyunları oynayabilir miyim? Sistemim i5 3470, 8 GB RAM yazın da GT 1030 alacağım. YouTube'da benchmark videoları var biliyorum fakat sistemimle eş video bulamadım.

-GTA V-GTA V Online
-Fortnite
-Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
-Forza Horizon (Kaldırmazsa Assetto Corsa)

Bu oyunların boyutları yüksek diye biliyorum yani aralarında kaldırmayacağına emin olduğum var. Sizce kaç FPS alırım? Grafikler çok önemli değil benim için 50-60 FPS alayım yeter.

Aynen, çünkü adamın sistemi ortalama sistemlere göre çok daha iyi :D.
Bizde olan işlemci 5-10 yıl önceki işlemciler. Adamlar 3700X, 9900k, 10900k vs güçlü işlemcilerle yapıyor. Bazılarında 4000MHz Ram bile oluyor :D

Bizde olan işlemci 5-10 yıl önceki işlemciler. Adamlar 3700X, 9900k, 10900k vs güçlü işlemcilerle yapıyor. Bazılarında 4000MHz Ram bile oluyor :D
Ekran kartı testinde işlemcinin bir önemi yok ki? Ekran kartı darboğaz yapıyor zaten öyle bir sistemde, işlemcinin çok güçlü olmasının bir anlamı olmuyor.

Ekran kartı testinde işlemcinin bir önemi yok ki? Ekran kartı darboğaz yapıyor zaten öyle bir sistemde, işlemcinin çok güçlü olmasının bir anlamı olmuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan anlarsın farkı. Ryzen 5 1600 ile 3600 arasında 40 FPS fark oluyor. 1600 de bizdeki işlemcilerden kat kat kat daha iyi.

Çünkü 1600'de ekran kartı kullanımı %100 değil dikkat edersen, işlemci güçlendikçe ekran kartı kullanımı da artıyor.
GT 1030 gibi bir kartı %100 kullanmak için 5-6 yıllık bir ortalama bir işlemci bile yeterli oluyor. Yazdığım şeylere dikkat ederek konuşun.
Attığınız videoda RTX 2080 kullanılmış.

Hepsinde kötü performans. GTA 5 de 900p düşük de Online da 40. Rainbow bilmiyorum ama bayağı düşük olur. Fortnite düşük de 60 FPS zorlar. Forza kaldırmaz. Asetto yüksek de 60.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'yi ben orta ayarlarda rahat oynuyorum arkadaş çok rahat oynar.
Sistem
Q9400
4+4 8 GB 1333 MHz RAM.
GT 1030.

Çünkü 1600'de ekran kartı kullanımı %100 değil dikkat edersen, işlemci güçlendikçe ekran kartı kullanımı da artıyor.
GT 1030 gibi bir kartı %100 kullanmak için 5-6 yıllık bir ortalama bir işlemci bile yeterli oluyor. Yazdığım şeylere dikkat ederek konuşun.
Attığınız videoda RTX 2080 kullanılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynı sistem. Sadece 10400f de bazı ayarlar daha yüksek. Ona rağmen daha yüksek FPS veriyor. İşlemci FPS i etkiliyor. (GTA 5 e bakabilirsin mesela.)

Aynı sistem. Sadece 10400f de bazı ayarlar daha yüksek. Ona rağmen daha yüksek FPS veriyor. İşlemci FPS i etkiliyor. (GTA 5 e bakabilirsin mesela.)

Adam "işlemci FPS faktörünü etkilemez" demiyor ki zaten dostum bunu anlamak bu kadar mı zor?
Senin attığın kartlar yeni çıkmış kartlar. GT 1030 gibi kart için işlemci detayına takılmamak lazım anlayacağın, zaten giriş seviyesi bir kart. İ5 3. nesil ile de 10. nesil ile de aynı performansı alıcak yani bu kart ile. GTX 1060 seviyesinde bir kart takacak olsa haklı olurdun, yer yer besleyemeyeceği ve işlemci seçiminin fark edeceği FPS farklılıkları olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı