Her oyunda olmuyor ama çoğunda böyle. Mesela GTA 5 açtım, oynuyorum, bir sıkıntı yok, 70-80 FPS, biraz oynadıktan sonra FPS düşmesi yaşamaya başlıyorum. Droplar 30-45 değerleri arasında değişiyor. Bu sorun Minecraft'te oyunu açtığımdan itibaren devam ediyor. FPS düşmüyor, 60 sabit ama çok sık drop yiyorum (Chunk 12). Oyunla alakası olduğunu pek düşünmüyorum, işlemci sıcaklığım 75-80'e çıkabiliyor. Termal macununu bir süredir yenilemedim, ya onun yüzünden ya da RAM (GTA 5) 7700 kullanıyor, ondan da olabilir.
Sistem;
Ekran kartı: ASUS GT1030 2 GB OC
işlemci: i3-6100 3.7GHz
RAM: 8 GB
Yazmayı unuttum, disk kullanımım %100 oluyor çoğu zaman. 1 TB HDD kullanıyorum. 350 GB dolu.
Evet HDD'nin okuma yazma hızından dolayı uzun sürer. Fakat bunları bilmekte fayda var. Çünkü dediğim gibi disk sürekli %100 ise cihazda performans kaybı yaşarsın. Zaten sistem Windows 10 ise ve SSD yoksa bu tür olayları yaşaman çok normal bilgin olsun.
Evet HDD'nin okuma yazma hızından dolayı uzun sürer. Fakat bunları bilmekte fayda var. Çünkü dediğim gibi disk sürekli %100 ise cihazda performans kaybı yaşarsın. Zaten sistem Windows 10 ise ve SSD yoksa bu tür olayları yaşaman çok normal bilgin olsun.
İzleyebilirsin sorun olmaz. Windows'u kurabileceğin bir SSD almanda fayda var. Oyunları HDD'ye atarsın. Disk kullanımını düşürmediğin sürece açtığın oyunlar, sistem zaten diski kullandığı için oyun performansını dolaylı yoldan etkilemiş oluyor. FPS düşük olsa, işlemci ve ekran kartı sıcaklığın çok yüksek veya işlemci kullanımın yüksek olsa anlarım drop konusunu fakat sende olay bu değil di mi?
İzleyebilirsin sorun olmaz. Windows'u kurabileceğin bir SSD almanda fayda var. Oyunları HDD'ye atarsın. Disk kullanımını düşürmediğin sürece açtığın oyunlar, sistem zaten diski kullandığı için oyun performansını dolaylı yoldan etkilemiş oluyor. FPS düşük olsa, işlemci ve ekran kartı sıcaklığın çok yüksek veya işlemci kullanımın yüksek olsa anlarım drop konusunu fakat sende olay bu değil di mi?
Ekran kartını yeni aldım bir sıkıntım yok. İşlemci 75-80 derece çıkıyor maksimum. Kullanımlar normal işlemcide ve ekran kartında. Darboğaz falan da yok zaten.
Ekran kartını yeni aldım bir sıkıntım yok. İşlemci 75-80 derece çıkıyor maksimum. Kullanımlar normal işlemcide ve ekran kartında. Darboğaz falan da yok zaten.
İşlemci ısısı masaüstü bir bilgisayar için biraz yüksek bilgin olsun. 60-65 dereceler makbul olanı. Yaz aylarını hesaba katarsak 80-85 üst limit olarak baz az.