GT 1030 Takıldıktan Sonra PC Kapanıyor

tryoldas

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2018
Mesajlar
32
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim. Bugün GT630 ekran kartı yerine (artık hiçbir desteği kalmadığı için) sipariş verdiğim Asus GT 1030 OC. taktım. Driverları düzgünce kaldırıp yenisini sorunsuzca kurdum. Kartı oyun oynamak için almamış olsam da GT 630'dan 3 kat daha güçlü bir kart. 20'den fazla benchmark testi izledim. Yeni oyunları bile 1080P'de 30 FPS verebiliyor. World of Tanksı açtım ayarları menüde düşükten ortaya getirdim ve PC kapandı.

Yeniden açılınca CS GO'ya girdim deneme amaçlı en düşük grafiklerde botlarla bir maç kurdum. 3-4 dakika oyalandım kaliteyi ortaya aldım 10 saniye sonra tekrar kapandı. 2-3 saat boyunca sistemi açık tutup sıcaklık değerlerini ve CPU-GPU-RAM kullanımlarını kontrol ettim. Değerler gayet normal. CPU boşta 32 derece GPU boşta 30 derece. Yeniden başka bir oyunu açıp denediğimde sonuç aynı PC kapanıyor. Sıcaklık normal fan hızı olması gerektiği gibi. Eski ekran kartını taktım ultraya aldım ayarları FPS 3-5 yerlerde sürünüyor ama kapanma veya ısınma yine söz konusu değil. Sistemde tek şüphe ettiğim konu PSU 250W ve 4 yıllık.

GT 630 65w kullanan bir kart. GT 1030 30W kullanan bir kart. OC model olduğu için çok daha fazla güç çekse bile yine de yeteceğini düşünüyorum. Elimde başka bir PSU olmadığı için PSU konusunda emin olamıyorum. Kaliteli bir PSU 400W geçmeyi planlıyorum ancak GT 1030 elime 1 hafta kargo bekledikten sonra bugün geçti. Kart mı bozuk PSU mu yetersiz tıkandım kaldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
gt 630 25 w çekiyo diye biliyorum gt 1030 ise 35 w çeker sen en iyisi 350 veya 400 w bir güç kaynağı ile test et test sonucunda kapanmıyosa sorun yok ama belkide ekran kartında sorun vardır
 
Az önce Witcher 3 ve Assassins Creed Origins denemesi yaptım. Ekran kartı %99-100 , işlemci darboğaz yapmıyor. Sıcaklıklar 60 derece bile olmadı. Çıktım H&G ye girdim ayarları en yükseğe aldım ve direk kapandı. 400w psu aldığımda da sorun devam ederse en azından iyi bir psu sahibi olmuş olurum. Kartı iade etmeye çalışırım veya en kötü tamir olacak. Sorunu çözünce sebebini buradan yazarım.
 
PSU kesinlikle yetersiz. İlk mesajdan sonra diğerlerini okumadan bile bu yorumu yapabilirim. 400'lük değil, mümkün ise 500W ve üzeri 80+ bir PSU alın.
 
Arkadaşlar sorunum çözüldü. Ekran kartı fabrika çıkışı bozukmuş ürün için para iadesi aldım. 250W güç kaynağı fazlasıyla yetiyor. 400W PSU ile deneme yaptım aynı performansı alıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı