GT 1030 ve Ryzen 3 1200 AF sistemde kasmalar

rydian

Yoctopat
Arkadaşlar GT 1030 Ryzen 3 1200 AF işlemcim 8 GB RAM olan PC var ama oyunlarda drop oluyor kasma oluyor. FPS'im yüksek olduğu halde. Oyunlarda işlemci %100 kullanıyor. Çözümü nedir? Ekran kartı mı değiştireyim yoksa işlemci mi? Oyun ayarlarını da yükseltiyorum monitörde aldım çözünürkük değiştirdim yine aynı sonuç. Ekran kartı mı işlemci mi almalıyım?

İşlemci çöp o yüzdendir. En az Ryzen 1600 alırsan droplar düzelir ama ekran kartı da zayıf, ağır oyunlarda sorun yaşatır.

Daha uygun fiyatlı bir işlemci yok mu? Ve kesin olarak işlemci mi değiştirmeliyim?

İşlemci oyun pek uygun değil bu kesin ama sistemde başka sorunlar da olabilir RAM tek slot 8 GB ise çift kanal yapman lazım, sıcaklık sorunları da olabilir kontrol etmek lazım. En iyisi oyun esnasında birkaç MSI Afterburner ekran görüntüsü alıp konuya eklemen böylece sorunun sebebini tahmin edebiliriz.

Arkadaşlar GT 1030 Ryzen 3 1200 AF işlemcim 8 GB RAM olan PC var ama oyunlarda drop oluyor kasma oluyor. FPS'im yüksek olduğu halde. Oyunlarda işlemci %100 kullanıyor. Çözümü nedir? Ekran kartı mı değiştireyim yoksa işlemci mi? Oyun ayarlarını da yükseltiyorum monitörde aldım çözünürkük değiştirdim yine aynı sonuç. Ekran kartı mı işlemci mi almalıyım?
Tamam R3 1200AF çok yüksek bir işlemci değil ama 1030 için darboğaz olması da ilginçmiş. Normalde 1050Ti veya biraz üstüne kadar beslemesi lazım sanırım.

Tamam R3 1200 AF çok yüksek bir işlemci değil ama 1030 için darboğaz olması da ilginçmiş. Normalde 1050 Ti veya biraz üstüne kadar beslemesi lazım sanırım.

Besler de hikayeli oyunlarda besler. İşlemciye yüklenen oyunlarda CPU tam yük altına giriyor ve FPS dropları oluyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı