GT 210 Yosemite Ekran Sorunu

Dragon_159

Hectopat
Daha fazla  
X1300 desteklemediginden "GT210" aldım takım gene ekran sorunu duzelmedi. NVIDIA Inject dediğim zaman ekran kartı MB filan düzenliyor ama yansımalar kapalı çözünürlük ayarlanmıştır ve görüntü kasıyor. Kısacası sadece yazı da tanıyor işlevsel olarak gene eskisi gibi. Küçük ince bi ayar var farkındayım ama bulamıyorum hangi ayarlarla sisteme giriş yapmalıyiyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Dragon_159 Clover Confıgurator ayarlarını şu şekilde yapın.
1-SMBIOS kısmındaki sihirbazdan Mac Modelini Mac Pro 3.1 olarak seçin
2-Boot kısmında nvda_drv=1, nv_disable=1 ve kext-dev-mode=1 seçin.
3-Graphics kısmında Inject Nvidia'yı işaretleyin.
4-Clover Configurator'dan çıkarken config.plist dosyasını nereye kayıt edilmesi gereken bir uyarı alacaksınız. Masaüstünü seçip kayıt işlemini tamamlayın.
EFI bölümünü mount edip, EFI/Clover/Config.plist dosyasını açıp gerekli yerleri kopyalayın.
Son işlem olarak sistemi yeniden başlattıktan sonra Linkte verilen cuda driveri yükleyip, tekrardan sistemi yeniden başlatın. Eğer yapamazsanız config.plist dosyasını bir siteye yükleyin, gerekli düzenlemeyi yapalım.
Grafik Sürücüsü - Quadro & GeForce Mac OS X Driver Release 346.01.03 | NVIDIA

@Recep Baltaş Kodları denedim ama malesef işe yaramadı. :( Recep bey bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum lütfen esirgemeyin "GeForce 210" uyumlu diye yeni aldım onu da forum da direk takıp çalıştıran bi arkadaş vardı.

@parrhesia En baştan config oluşturdum sizin dediğiniz şekil de sistem açılmadı. Bende kendi config dosyam üzerin'den sizin dediğiniz şekilde ayarladım sistem açıldı ama "Yosemite 10.10.3" kullandığım için indirdiğim dosyayı açmadı. Bu arada "nVidia Web Driver" ve "Cuda" kurulu bende "nVidia Web Driver" üzerinde "Web Driver" seçili ama kart bölümün de "Devince not fount" yazıyor hepsin de, birde dün gece garip bir şey oldu sistem yüklendi ekran siyah kaldı "No signal" demedi monitor ışığı da yanıp sönmedi ekran da bi ışık var ama siyah bi ekran demek istediğimi anlarsınız zaten vga portunu kullanıyorum monitor lcd ama hdmı yeri yok monitor de, ekran kartın da hdmı çıkışı mevcut. Ekran hariç bütün driver kurdum sadece ekran kaldı bu konu da yardımcı olursanız başarılı bir mac kurmuş olacağım.

*Ana Kart: Asus p5b Deluxe
*Ekran Kartı: Gigabyte nNidia GeForce 210
*Ram: 2GB DDR2 Corsair
*İşlemci: İntel Core Duo 2 2.8
*Sistem: Yosemite 10.10.3 "Tevhnopar"dan indirdim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı