Buraks3535
Decapat
Başlıkta da belirttiğim gibi sürücüm yüzünden GT 420M ekran kartım birçok oyunda tam performans vermiyor. İşlemci darboğazı yok, MSI Afterburner'dan kontrol ettim. Sürücü güncelleştirdiğim zaman uyumluluk sorunlarından dolayı bazı oyunları açmıyor açsa da otomatik entegre grafiğe geçiriyor ve ne kadar ayar yapsam da kafasının dikine gidiyor. Sadece Windows'un bulduğu sürücüde sıkıntı yapmadan tüm oyunları NVIDIA kartımda çalıştırabiliyorum ama CS:GO gibi daha zorlayıcı oyunlarda ekran kartı kullanımı düşükken Rise of nations gibi oyunlarda tam performans çalışıyor. Laptopumun kendi sitesinden indirdiğim driverda bir oyundaki sorunu çözüyorum fakat bu sefer diğer oyunlarda başka sorunlar çıkıyor. Çok çıkmazdayım ve bir süre daha bu külüstürle idare etmek zorundayım. Soruna örnek vermem gerekirse The Sims 3 gibi basit bir oyunu orta ayarlarda 60 FPS oynuyorum ve ekran kartı kullanımım ortalama 50-60. Minecraft gibi oyunlarda da aynı sorundan muzdaribim. Robocraftta en düşükte 30 FPS alırken grafik yükseltince ekran kartı kullanımı yükselerek 60 FPS'lere fırlıyor. Aşırı dengesiz. Sizce sorun tam olarak ne olabilir?
Merak edenler için kabaca sistem özelliklerim:
Merak edenler için kabaca sistem özelliklerim:
- İşlemci: i5 480M 2.67~2.7 GHz Dual CPU
- Ekran kartı: Intel HD Graphics/Nvidia GT 420M
- 4 GB RAM
Son düzenleyen: Moderatör: