GT 525M için 97 derece normal mi?

Daha fazla  
Dell Inspiron N5110 modeli bir laptop kullanıyorum.
  • Intel i5 2450M işlemci
  • Nvidia GT 525M ekran kartı
  • 8 GB RAM
  • 500 GB Seagate HDD
MSI Afterburner ile Core Clock'u 600'den 700'e çıkardım.
Memory Clock'u da 900'den 915'e çıkardım.
Bu verileri internetten araştırarak yaptım ve overclock yaptığımda bi FPS düşüşü ya da oyunun kapanması gibi sorunlarla karşılaşmadım fakat sıcaklık değerleri hızla artıyor ve 90 derecelere geliyor. 95-97 derecede sabitleniyor ne artıyor ne azalıyor. CPU TDP değeri internette 100 derece yazıyor. Ekran kartını bilmiyorum, bilgisayara yeni termal macun sürdürüp temizlettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
95-97 gibi değerler yüksek. Fanı kontrol edebiliyorsanız ve tam güçte değilse tam güce almayı deneyin. Düzelme olmazsa frekansları eski değerlere çekin. Bu şekilde uzun süre çalışması, lehim atması gibi sorunları ortaya çıkarabilir.

95-97 gibi değerler yüksek. Fanı kontrol edebiliyorsanız ve tam güçte değilse tam güce almayı deneyin. Düzelme olmazsa frekansları eski değerlere çekin. Bu şekilde uzun süre çalışması, lehim atması gibi sorunları ortaya çıkarabilir.
Malesef laptopumda 1 tane fan bulunmakta. Baktım videolardan içinde kaç tane bakır boru falan var diye adamlar 1 tane bakır boru koymuş,sanki hiç koymadık demesinler diye. Sizce overclock yapmadan mı kullanmalıyım yine yaklaşık o değerlere çıkıyor ama yinede o kadar değildir

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı