GT 630 sistemde GPU sabit 405 MHz'de çalışıyor

mrliam

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Afterburner'dan ayar çekiyorum geri 405 MHz'ye düşüyor ne yapmam gerekiyor? Driverları silip yükledim ama düzelmedi bir şekilde yükseltmiştim az önce oyuna girince yeniden 405 MHz oldu, ayrıca sıcaklıklar ayarladığım zaman Max 40 dereceydi yani sıcaklık yüzünden olduğunu pek sanmıyorum.

Fotoğraf eklemeyi unutmuşum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230411_193826.jpg
    IMG_20230411_193826.jpg
    386,1 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var GT 730 kartım kendi kendine 405'e düşüyor. Şimdi deneyeceğim yaptığınızı. İnşallah düzelir.

Overclock u benim gibi yapmayın karta sıkıntı çıkarabilir sağ üstteki Windows tikini kaldırın.

1681232306303.png

Bu tik i kaldırınca sorunum çözüldü.

Overclock u benim gibi yapmayın karta sıkıntı çıkarabilir sağ üstteki Windows tikini kaldırın.

Eki Görüntüle 1736430

O tik bende yok zaten. Ayrıca bence konu sahibi arkadaşın sorunu kartın ayarı kaldırmaması veya sıcaklıktan kaynaklanıyor.

Tik zaten işaretli değil. Ben Core clock 850 ve Memory clock 950 yapabiliyorum en fazla. Yukarısında kendini klitliyor. Siz nasıl öyle yaptınız?

Size demedim sonradan fark ettim yanlış yazmışım arkadaşın sorununu kast etmiştim.

Aygıt Yöneticisi'ni açın sürücüyü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin.

Denedim sonuç negatif.

Eki Görüntüle 1736430

Tiki kaldırmayı denedim ama olmadı.

Hayır daha önceden oluyordu ama şu anda olmaması beni şaşırttı sıcaklık konusuna gelirsek Valorant 20 dakika sonucu 45 derece gibi bir değer söz konusu ama yine de sıcaklıkta olabilir.

Son düzenleme:
Sizin önerdiğiniz çözümle konunun alakası yok. Kart kaldırmıyor arkadaşın yaptığı ayarı, veya sıcaklık fazla oluyor.
Bunu dememdeki amaç kartı default ayarlara getirmek. Bunu yapınca 405 MHz kilitlen kartın normal saat hızlarına dönmesi gerek. Lakin MSI Afterburner'ın yapılan OC otomatik uygulama özelliği açıksa sorun yine devam edebilir bu yüzden MSI Afterburner'da default ayarlara getirilmesi gerek.

Bunu dememdeki amaç kartı default ayarlara getirmek. Bunu yapınca 405 MHz kilitlen kartın normal saat hızlarına dönmesi gerek. Lakin MSI Afterburner'ın yapılan OC otomatik uygulama özelliği açıksa sorun yine devam edebilir bu yüzden MSI Afterburner'da default ayarlara getirilmesi gerek.
Bilgisayarı yeniden başlatınca da düzeliyor hocam.

Denedim sonuç negatif.

Tiki kaldırmayı denedim ama olmadı.

Hayır daha önceden oluyordu ama şu anda olmaması beni şaşırttı sıcaklık konusuna gelirsek Valorant 20 dakika sonucu 45 derece gibi bir değer söz konusu ama yine de sıcaklıkta olabilir.
Sıcaklık sensörü bozuk olabilir mi? Oyunda 45 derece nasıl olabiliyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı