Çözüldü GT 630M 1GB GPU ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YK32

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
8GB 1333Mhz Kingston / Samsung
Ekran kartı
GT 630M 1GB 128bit GF 108 mimari
İşlemci
Intel Core i5 2450M
Merhabalar, öncelikle GT 630M 1GB Hynix 128bit GF108 mimarisine sahip ekran kartımda gereksiz bir ısınma var. Düşük yüklerde YouTube'dan video izlerken bile 70°C'leri görüyor. Termal bakımları yapılmış hâlde daha önceden %100 kullanımda 90°C'yi zor gören kartım, artık tam yükte 90°C altına düşmemeye başladı. Fanların eğrisini 65°C'de maksimum dönmeye ayarlamama rağmen çok bir kazanç elde edemedim. Bunun dışında termal macun (MX-4), termal ped, fan kanalları, fan yağlama, temizleme gibi şeyleri yapmama rağmen ilerleme kaydedemedim. Custom BIOS kullanıyorum, MUX ayarlarını falan değiştirdim, yine fayda etmedi. Düşük yükte ise kart 70-80°C'leri buluyor ancak durum CPU'ya gelince işler değişiyor. İşlemci tam yükte 70°C'lerde iken GPU da kendini kavuruyor. En son sürücüleri kullanmaktayım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Haklısınız hocam bir bakayım varmı diye.

Arkadaşlar çözüm şu şekilde bendeki Isınma sorunu galiba büyük ihtimal Windows 11 25H2 sürümünde Power Management'ın gücü düzgün yönetemesiydi geri Windows 10 22H2 yada Win 11 22H2 sürümüne geçtiğimde sorun düzeldi İyi Sosyaller dilerim.
Hocam şaka amaçlı bir konumu tam kestiremedim ama normal bence 2011'den kalma kart beni bırak artık diyor gibi.

Fanların ömrü bitmiş olabilir. Yinede ufaktan bi makine yağı damlat ve iyice fanlari temizle. Makine yagi damlatma konusunda tecrubeniz yoksa bulaşmayin

Haklısınız hocam bir bakayım varmı diye.

Arkadaşlar çözüm şu şekilde bendeki Isınma sorunu galiba büyük ihtimal Windows 11 25H2 sürümünde Power Management'ın gücü düzgün yönetemesiydi geri Windows 10 22H2 yada Win 11 22H2 sürümüne geçtiğimde sorun düzeldi İyi Sosyaller dilerim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…