Ayrıca çok haklı. GTA 5'i her grafikte denedim ve en düşük ayarlarında berbat gösteriyor. Hiç keyif alamazsın. Ama ben illede oynarım diyorsan yukarıda yeterince anlattım.Kullandığın giriş seviyesi bir ekran kartı. Piyasada en ucuz bilgisayarda harici nvidia ekran kartı var ise en düşük 820M var. Kaldı ki senin ki eski nesil. Oynarsan işlemciden oynarsın. Ekran kartı fark yapmaz, yada onun yapacağı farkı belki hissetmezsin bile. Low ayarda grafikleri ve resolution'u kısıp oynarsın. Ama Medium'da bile oynamayı bekleme, medium'da oynarsın ama kasar büyük ihtimalle. 4GB idealdir herhangi bir bilgisayar yada oyun için. RAM ilk açılışta ve oyun hızında fazla etki etmez. Ancak oyunun tıkanma çizgisini biraz daha ileri götürebilir. Misal arkaplanda birşey açıkken oyunun kasmaması için biraz daha ram isteyebilirsin. Onun dışında RAM oyun performansına doğrudan etki etmiyor. SSD oyunların kurulumunu ve bölümlerin yüklenmesini hızlandırıyor diye duydum.
Benden sana bir tavsiye. Bu sisteme GTA5 kurma. Sistemini rahat kaldırabileceği bir dünya oyun var. Bu kadar şeyden kısıpta oyundan zevk alamazsın. Sisteminin en azından Medium'da açabileceği, pürüzsüz oynayabileceğin oyunlara bak derim ben. Tabi yine de karar senin. Ben makineme Amnesia The Dark Descent kurdum. Pürüzsüz oynuyordum ama 10 yıllık laptop malum. Çok şeyden kıstım ve bu yüzden o zevki alamadım oyundan. Sonra sildim attım. Hadi amnesia 800MB bir boyutta, GTA 5 6 DVD idi sanırım. GTA fanı değilim ve oyunu oynamıyorum ama baya büyük bir oyun. Bence bu makineye değmez. İleride daha iyi bir cihaz alınca onunla oynarsın. Sonuçta sürekli son çıkan şeyleri takip etmek baya kasıyor insanı. Ayrıca yeni oyunlardan da az sistem isteyenler var. Bak biraz etrafına
Tavsiye (Eğer oynamadıysan)
Doom 3 BFG Edition
Ayrıca ben şuna baktım, eski oyunlardan ölümüne bekleyip ama çıkınca bi new game demediğim bir dünya oyun var. Züğürt tesellisi gibi gelecek belki ama böylesi daha az masraflı. Ben öyle yapıyorum biraz
Not: Evet, öğrenciyiz![]()
O kartla rahat bir şekilde low ve biraz ayarları kısılmış mediumda oynarsın. Bende masaüstü versiyonu var (GT 630). Ama hine de ısınmayı da göz önüne alırsak rahat bir şekilde lowda oynarsın. Ben kendi masaüstümde biraz OC yaptım kartı sınırına kadar zorladım ve Very High'a kadar geldim. Ani donmalar mevcut ama o grafikleri görmeye değer.
Ayrıca çok haklı. GTA 5'i her grafikte denedim ve en düşük ayarlarında berbat gösteriyor. Hiç keyif alamazsın. Ama ben illede oynarım diyorsan yukarıda yeterince anlattım.
OC sınırları ne kadar zorlayacağına bağlıdır. Araba örneğinde olduğu gibi 120 km hızla giden arabayı birden 200 yapmıyorum. 140 gibi bir şey yapıyorum. Ayrıca hiç OC denemeniz yoksa nasıl bir şey olduğunu bilemezsiniz. Tabi şimdi sizde haklısınız. Ne kadar OC yaparsan o kadar risk alırsın. Ayrıca zaten ekran kartı 200 TL falan. Giriş seviyesi bir kart. Yani bozulsa hemen gider yenisini alırım. Ama elimde GTX 980 gibi bir kart olsa hayatta böyle bir riske girmem. Ayrıca ekran kartı OC yapıyorsanız. Her zaman açık değil. Sadece yetmediği oyunlarda çalıştırıyorum ve fan hızı %90.OC'u hiçbir donanımda kullanmam ve önermiyorum da. Bir araba'nın hız üst sınırı 120 iken sen motoru zorlayıp 200'e aşırtmaya çalışırsan makine aksamına zarar vermen kaçınılmaz. Anladığım kadarıyla OC donanıma zarar vermekle kalmıyor ömrünü düşürüyor. Adam AMD FX-8350 almış (4 tane almış farklı bilgisayarlar için). Hepsine OC yapmış, fazla ısınıyor diye şikayetçi. İşlemcilerden ses geliyor dedi ??? Bu konuda teknik bilgim yok, işlemciden ses gelmesi gibi bir olay daha önce hiç duymadım ve bunun sebebinin ne olabileceği hakkında hiçbir fikrim olmamasına karşın OC ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. (4.0Ghz'den 4.4'e çıksa ne olur mübaret zaten canavar gibi 8 çekirdekli işlemci). İşlemcilerden birisi bozulmuş mu yanmış mı, diyor ki AMD iğrenç, kalitesiz, hemen bozuluyor. Kendinde hata aramıyor. Kısaca OC yapmak kısa vadede iyidir ama uzun vadede baş ağrıtır. Değer mi ? derseniz, "Kesinlikle Değmez !" derim. Üstüne biraz daha koyun madem daha iyisini alın, kasmazsınız en azından
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.