GT 630M sistem oyun oynarken kapanma sorunu

Hüseyin ATASOY

Hectopat
Yer
Trabzon/Yomra
Daha fazla  
Meslek
Silahsız Özel Güvenlik
Casper Nirvana CND.B950-4K35B bir laptop kullanıyorum ve bir gün durduk yere kapanmaya başladı. Bu durum oyun oynamazken de oluyordu. İnternet'te yaptığım arştırmalar sonucu fanımın kirli olup ısı yüzüden kapandığını öğrendim. Laptopumun fanını açıp baktığımda epey kirli olduğunu gördüm ve temizledim. Ardından Laptopumu sıfırladım. Sorun çözülmüşe benziyordu ama bir kaç gün geçtikten sonra intenette gezinirken birden kapandı ve daha kapanmadı. Bu durum olduktan bir kaç hafta sonra Saints Row IV'ü yükledim ve oyunu oynarken 30 dakika gibi bir süre sonra laptop kapandı bir kaç kez daha oyuna girmeme rağmen yine 30 dakika gibi bir süre sonra kapandı.
Sistemim:
  • Windows 10 Home Single Language 64 bit
  • NVIDIA GeForce GT 630m
  • Intel(R) Core(TM) i7-3632QM CPU @ 2.20GHz
  • 8 GB RAM (kullanılabilir miktar 7,84)

Soğutma ile alakası olduğunu sanmıyorum. Windows 10'a geçtiğimde aynı olay benim de başıma geldi. 8.1'e dönünce düzeldi. Denemende fayda var.

Windows 10 ile hiçbir alakası yok. Burada sorun Casper ve soğutması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunların hepsi windows 10'a geçtiğimde başıma geldi.

Bak kardeşim gt630m ve gt635m sıkıntılı ekran kartları misal uyumluluk sorunu gibi neyse ama bir casper kullanıcısı olarak bilgisayar performans isteyince ısınır fan bunu karşılayamazsa otomatikman kendini kapatır tavsiyem fanı temizlemende

Casper böyle soğutması yetersiz ürünleri satar sonra da ardına bakmaz. Casper'dan uzak durun diyoruz ama kazıklanmadan akıllanılmıyor bazen. Hem CPU hem de GPU termal macunu yenilenmeli.

@Recep Baltaş üstadımın bu sözünü tabela yapıp her yere asmak gerekiyor anca öyle anlaşılır casper markasının görünmeyen yüzü..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı