GT 635m Düşük Performans Sorunu

Asus K serisi cihazların hepsinde varmı bilmiyorum bu durum. Ancak bakım yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta olabilir laptop cihazlar için.

Benim cihazım üzerinden konuşuyorum.
Bakım yapmak için bellek çıkarttığım zaman sıralı şekilde koymak zorunda kalıyorum. Sebebi sıralı bellek yapası bulunuyor galiba. Üst sokete takılacak olan alt sokete takınca ekrana görüntü vermiyor.

Laptop bakım sonrası ekrana görüntü gelmez ise bellekten kaynaklı olabilir.
Belleklerin yerlerini değiştirin eğer böyle bir durum çıkarsa karşınıza.
 
Asus K55VJ modeli üzerinde 3630QM işlemci ile aynı ekran kartını kullanıyorum.
Ben donma, kasma, performans kaybı görmüyorum.
GTA V ve Warframe oyununu en düşük ayarlarda sorunsuz oynuyorum.
Cihazın temizlik ve termal macun bakımlarını yapın.
Fan ızgarası toz toplamış ise soğutma yapamaz ısınma çoğunlukla bundan oluyor.

Ekran kartı sürücüsünü güncel tutun.
Nvidia denedim masasını açın. Sonra 3D ayarların yönetilmesi sekmesinden yüksek performanslı Nvidia işlemcisini seçin ve uygula diyerek kaydedin.

Cihazın fanı iyi soğutmuyorsa İnternet üzerinden laptoplar için vakum fan soğutma alabilirsiniz.
Laptop altında bulunan hava girişi sağlayan kanallara uygun laptop soğutucu alabilirsiniz.


Yaklaşık 1 sene önce cihazım bakıma girip temizlendi . Ancak yapması için verdiğim bilgisayar tamircisine pek güvenemiyorum. Kendi imkanlarımla termal macun değiştirebilir miyim ? Fan temizlerken nelere dikkat etmeliyim ? Cihazı sökerken klavyeyi de anakarttan ayırmam gerekiyor ve biraz riskli bir iş gibi gözüküyor.
 
Yaklaşık 1 sene önce cihazım bakıma girip temizlendi . Ancak yapması için verdiğim bilgisayar tamircisine pek güvenemiyorum. Kendi imkanlarımla termal macun değiştirebilir miyim ? Fan temizlerken nelere dikkat etmeliyim ? Cihazı sökerken klavyeyi de anakarttan ayırmam gerekiyor ve biraz riskli bir iş gibi gözüküyor.
Pek bilgi veremem ama kendinize guveniyorsaniz siz temizleyin eğer tanıdık veya güvendiğiniz bir bilgisayarcı varsa bence hiç riske girmeye gerek yok
 
@Burhan Küpcü
Körleşen vidaları uygun vida bulup değiştirin. Bilgisayar tamircilerinde bulunur. Örnek vida götürün ve parası ile alın.

Masaüstü sistemi üzerinde bakım yapmak gibi kolay olmuyor. Ancak laptop cihazlara bakım yapmak zor değil.
Klavye sebebi yüzünden korkmayın. Kolay kolay zarar görecek bir kablo değil. Ancak dikkat edilmesi gereken bir kablo.
Kasayı yavaş yavaş aralayın sonra klavye gibi flexi kabloları olanların soket anahtarlarını açarak yavaş yavaş çekin sorun olmadan çıkar. Takma işlemi yaparken sıkmadan iki parmak ile tutun ve soket üzerine yerleştirip itin ve anahtarını kapatın. Cımbız kullanmayın zarar verirsiniz.
Cihazı açıp soğutma yapısı çıkardıktan sonra ilk önce yapısı bozulmuş termal macunu temizleyin.
Sonra soğutma yapısı üzerinde kalan macunu temizlemeyi unutmayın. Sonra fanı ızgaradan çıkartın.
Fan temizliğini kuru mendil ile yapın. Izgara temizliğini ben elektrikli süpürge ile çektirerek yapıyorum. Daha iyi temizliyor.
Fan ve ızgara temizliği sonrası termal macunu uygulayın. Soğuma yapısını geri takarken kaydırma yapmayın. Üzerine baskı uygulamayın çünkü vidaları eşit sıkarken daha iyi oturuyor.
Sıra toplama işlemine gelince nasıl söktüyseniz tam tersi işlem yaparak toplayacaksınız.

Anlattığım bu şeyler sana zor gelebilir. Ancak bir kere yaptıktan sonra zaten cihazın içini tanıyacaksın. Böylece bir sonraki işlemleri çekinmeden yapacaksın.

Not olarak şunu belirtmeden geçmeyim. Bakım esnasında elinize termal macun bulaşırsa kuru mendil ile temizleyin. Bakım işlemi bittikten sonra elinizi en az iki kere bol bol sabun kullanarak temizleyin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı