Merhaba arkadaşlar,
Technopat a yeni katılıyorum fakat uzun süredir videolarınızdan takip ediyorum. Yeni konu açamadığımdan sorumu burda sormak istedim. Ben de konu sahibi arkadaş gibi düşük bütçe ile ekran kartımı yenilemek istiyorum. Yıllar öncesinde aldığım sistemim şu şekilde;
İşlemci : İntel core i7 cpu 860 2.80 ghz
Anakart : İntel H55 it8720 sanırım.
Ram : 2x2 4gb Ddr3
HDD : 1TB
Ekran Kartı: Ati Radeon HD4650 (ddr3)
İşletim sistemi: Windows 8.1 pro 64 bit
Yeni nesil oyunlarda bildiğiniz üzere yetersiz kalan bir sistem. Watch dogs tarzı oyunları açmak istediğimde açamıyorum bile. Açabildiklerimde ise oldukça düşük fps değerleri alıyorum. Bazılarında ise kurabildiğim en güncel yazılıma sahip olmama rağmen ekran kartı sürücüsü güncel değil uyarısı alıyorum. Sanırım bu modele daha fazla destek sağlanmıyor. O yüzden ekran kartımı yükseltmek istiyorum.
Fazla bir bütçem olmadığından ve anakartımın Ddr5 ürünlerini destekleyip desteklemediğini bilemediğim için Asus R7-240 modeline baktım. Ama yerli ve yabancı çoğu kaynakta yetersiz olacağını söyleyenler olduğundan kararsız kaldım. Sizce alınıp isteklerimi bir nebze de olsa karşılayabilecek bir kart mıdır? Yoksa daha iyi verim alabileceğim dengi bir kart var mıdır?
Teşekkürler.