GT 730 PSU ve İşlemci Önerisi

Stok yani hızaşırtma uygulanmamış haliyle. Azıcık pazarlık yapın 350TL'den fazla etmez o kart.
Ekleme: GT 730 asla 4 GB VRAM'ı kullanamaz. İlle GT 730 mu alacaksın AMD tarafında HD5770 var iki katı performans aynı paraya.
Ekleme: Almadan önce aldığın kişiye yaptıracaksın kontrolü, yoksa fena dolandırılırsın.
HD5770 1GB. Fiyatı uygun fakat VRAM'ından kaybediyor, performansı etkiliyor haliyle. 350 etmez diyorsunuz da, millet saçma sapan bahaneler uydurarak (doların artması gibi) fiyatını yükseltiyor. Hayır başka bir yerde de uygunu yok ki bak burada bu fiyata, bana uyguna ver diye. İki katı performans derken, tam anlamıyla iki katından mı bahsediyoruz? Aralarında çok bir fark var mı?

HD5770 1GB. Fiyatı uygun fakat VRAM'ından kaybediyor, performansı etkiliyor haliyle. 350 etmez diyorsunuz da, millet saçma sapan bahaneler uydurarak (doların artması gibi) fiyatını yükseltiyor. Hayır başka bir yerde de uygunu yok ki bak burada bu fiyata, bana uyguna ver diye. İki katı performans derken, tam anlamıyla iki katından mı bahsediyoruz? Aralarında çok bir fark var mı?

Evet tam anlamıyla iki kat. 2 GB VRAM'a sahip modelleri de var. Ya da HD 6770'de olabilir HD 7750'de olabilir. Sadece bu modellere odaklanmayın HD serisi kartların giriş modelleri dışındaki orta seviye çoğu kartlar GT730 fiyatına satılıyor ve hepside GT 730'a taş çıkartır.

Ekleme: VRAM performansı etkilediğini sizden duyuyorum. Benim bildiğim sadece günümüz için yetersiz geleceği. GT 730'un 4 GB VRAM olan modelini alsan sonrada 4 GB VRAM'ı doldurursan görürsün ki o kadar belleği o kartın işleyemediğini. 2 GB'dan fazla işleyemez o kart.

İşlemci ve anakartı satıp yeni anakart ve işlemci al bence sana önerim yoksa ileride sıkıntı yaşarsın. Tabi eğer hala bu sistemi tutmak istiyorsan Xeon X3470 alabilirsin ve overclock yapabiliyorsan birazcık overclock yapabilirsin.
Bu arada bu anakart 3470'i destekliyor mu? 3470 + PSU+ RX 570 beni bayağı götürür. İşlemci için fana gerek var mı?

Evet tam anlamıyla iki kat. 2 GB VRAM'a sahip modelleri de var. Ya da HD 6770'de olabilir HD 7750'de olabilir. Sadece bu modellere odaklanmayın HD serisi kartların giriş modelleri dışındaki orta seviye çoğu kartlar GT730 fiyatına satılıyor ve hepside GT 730'a taş çıkartır.

Ekleme: VRAM performansı etkilediğini sizden duyuyorum. Benim bildiğim sadece günümüz için yetersiz geleceği. GT 730'un 4 GB VRAM olan modelini alsan sonrada 4 GB VRAM'ı doldurursan görürsün ki o kadar belleği o kartın işleyemediğini. 2 GB'dan fazla işleyemez o kart.
Uygun fiyata önerebileceğiniz HD modeli var mı? Xeon işlemci ve HD kart ile neler oynayabilirim 1080p'de? VRAM konusunda karta binen güç anlamında söylemiştim. Ayarlar yükseldikçe kartın VRAM kullanımı da artıyor demek istediğim buydu.
Overclock yapmaycaksan stok fan yeterli.
Overclock gerekli olur mu?

Xeon X3470+RX 470 falan ya da ona benzer bir ekran kartı falan al sonra yapabiliyorsan anakartınla overclock yap videolara bakıp internetteki fazla ısındırmadan işlemciyi. Tabi diğer bir seçenekte elindeki anakartı ve işlemciyi satıp biraz para biriktirmek ve güncel şeyler almak çünkü 1156 soket eskidi bayağı artık yeni şeyler almak lazım. Mesela ben sattım anakartı ve para biriktirip şimdi 1150 soket anakart ve işlemci aldım. Şimdi ekran kartı alacağım yanına her oyunu en azından ortada oynayabileceğim. Tabi benim gibi gidip saflık yapma 2 çekirdekli işlemci alıp en az 4 çekirdekli al. Bir de mesela benim avantajlarımdan birisi 1156 sokete göre dolu alabileceğim işlemci var geliştirmek istersem sistemimi ama senin alabileceğin maksimum işlemci X3470.

Xeon X3470+RX 470 falan ya da ona benzer bir ekran kartı falan al sonra yapabiliyorsan anakartınla overclock yap videolara bakıp internetteki fazla ısındırmadan işlemciyi. Tabi diğer bir seçenekte elindeki anakartı ve işlemciyi satıp biraz para biriktirmek ve güncel şeyler almak çünkü 1156 soket eskidi bayağı artık yeni şeyler almak lazım. Mesela ben sattım anakartı ve para biriktirip şimdi 1150 soket anakart ve işlemci aldım. Şimdi ekran kartı alacağım yanına her oyunu en azından ortada oynayabileceğim. Tabi benim gibi gidip saflık yapma 2 çekirdekli işlemci alıp en az 4 çekirdekli al. Bir de mesela benim avantajlarımdan birisi 1156 sokete göre dolu alabileceğim işlemci var geliştirmek istersem sistemimi ama senin alabileceğin maksimum işlemci X3470.
Elimdeki parayla bir yandan telefon, diğer yandan bilgisayar parçalarını almaya çalışıyorum haliyle yetişmiyor. XEON buldum ucuza, ekran kartını da istediğim gibi bulabilirsem iyi olacak. En azından RX 560-570 alabilirsem çoğu oyunu orta-yüksekte oynarım.

RX 460 OEM'ler 200 TL idi Çin'den gelişi vs 300 olsun maxsimum. Yahu kardeşim kartın gücü belli+2. el bu neyin kafası dolar arttı diye fiyat yükseliyor ulan yeni kart olsa neyse, kaç yaşında kart böyle pazarlık et al 350'ye zaten 350'den 1 kuruş fazla etmez. Bir de yanına Xeon. En azından 1080P orta düşük ayarlarda çoğu oyunda sabit 60 FPS alırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı