GT 730 sisteme işlemci önerisi

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben işlemci güncelleştireceğim. Sistemim şöyle:
  • Ekran kartı: ASUS NVIDIA GT 730 2 GB GDDR3.
  • İşlemci: Intel Pentium G4400.
  • RAM: 2x8 Acer panter 3200MHz.
  • Anakart: ASUS H110M-K
  • Güç kaynağı: 350 veya 650.

Ben oyun amaçlı kullanıyorum. Fakat FPS düşmesi yiyorum artık. Bu işlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Discord arkada çalışırken oyunlarıma drop giriyor.
Bütçem 1200. zaten 2. el alacağım. 2 adet düşündüğüm model var. Birisi Intel i5 6500 diğeri Intel i5 6400 işlemcileri.

Fiyatları da bütçeme yakın civarda. Bana önerebileceğiniz bu fiyat bandında işlemci var mı? Yoksa da 6500 mü, 6400 mü almalıyım?

Şimdiden bana yardım eden herkese teşekkür ederim. İyi akşamlar.

i5 6500 iyi gözüküyor 6400 2.70GHz fakat 6500 3.20GHz ve bu temel frekansları.

5600G alsa daha iyi olur.
PCI-Express 4.0 desteği yok. Ayrıca işlemci performansı kısmında kırpılmış.
GT730'la idare edebildiği kadar etsin arkadaş.

5-6k bütçeye erişmek için GT730'u satmaktan başka çaresi yoksa o zaman 5600G olabilir.

2.el bakayım fiyatlara uygundur inşallah.
Hocam işlemciyi 2. el alabilirsiniz ama anakartın kontrolleri zordur. Anakartı sıfır, işlemciyi 2. el alın derim.

PCI-Express 4.0 desteği yok. Ayrıca işlemci performansı kısmında kırpılmış.
GT730'la idare edebildiği kadar etsin arkadaş.

5-6k bütçeye erişmek için GT730'u satmaktan başka çaresi yoksa o zaman 5600G olabilir.

Hocam işlemciyi 2. el alabilirsiniz ama anakartın kontrolleri zordur. Anakartı sıfır, işlemciyi 2. el alın derim.
Baktım dolap uygulaması güvenli oluyor. İade kesin kabul ediliyorda. İşlemcinin 2.eli sadece 5600G de var anakart zaten 0 ı ile 2.el i aynı fiyat. 4.400 civarı bir fiyat oluyor şimdi benim bileşenlerin 2.el fiyatına bir bakıcam.

Baktım dolap uygulaması güvenli oluyor. İade kesin kabul ediliyorda. İşlemcinin 2.eli sadece 5600G de var anakart zaten 0 ı ile 2.el i aynı fiyat. 4.400 civarı bir fiyat oluyor şimdi benim bileşenlerin 2.el fiyatına bir bakıcam.
Sahibinden param güvende de var. Satın alırken sahibindenin kendi hesabı olduğuna emin olun. Kredi kartı bilgilerinizi fake siteye girmeyin.

2. el AMD işlemci alırken dikkat edilmesi gerekenler:
  1. Satıcıdan pinleri gösteren ve her açıdan çekilmiş fotoğraf isteyin. Pinlerde yamukluk, kırık kesinlikle olmamalı,
  2. İşlemciyi kabaca inceleyin kırık bir yeri vs. var mı diye (Gri kısmında termal macun izleri vs olabilir normaldir)
  3. CoreTemp uygulamasını indirin. Arka planda açık kalacak şekilde Cinebench R23 testi yaptırın. Test sonuçlarını ve sıcaklıkları diğer işlemcilerle kıyaslayın. (Cinebench yaparken arkaplan uygulamaları kapatılmalı.)
  4. Kargoda pinlerin hasar almaması için çok iyi paketlenmesi gerekir. Kargoda oluşabilecek hasarlardan dolayı kolayca iade etmek için. Param güvende gibi özellikleri kullanın. Veya Dolap'taki denk özellik. Başıma geldi çünkü.
  5. İşlemciyi almadan önce sıfır olarak satın alınmış anakartınızı almanızı öneririm. İşlemci gelir gelmez test yapın. Param güvende'de 2 gün bekleme şansınız var. Bu 2 günlük sürede rahatlıkla test yapabilirsiniz.

Sahibinden param güvende de var. Satın alırken sahibindenin kendi hesabı olduğuna emin olun. Kredi kartı bilgilerinizi fake siteye girmeyin.

2. el AMD işlemci alırken dikkat edilmesi gerekenler:
  1. Satıcıdan pinleri gösteren ve her açıdan çekilmiş fotoğraf isteyin. Pinlerde yamukluk, kırık kesinlikle olmamalı,
  2. İşlemciyi kabaca inceleyin kırık bir yeri vs. var mı diye (Gri kısmında termal macun izleri vs olabilir normaldir)
  3. CoreTemp uygulamasını indirin. Arka planda açık kalacak şekilde Cinebench R23 testi yaptırın. Test sonuçlarını ve sıcaklıkları diğer işlemcilerle kıyaslayın. (Cinebench yaparken arkaplan uygulamaları kapatılmalı.)
  4. Kargoda pinlerin hasar almaması için çok iyi paketlenmesi gerekir. Kargoda oluşabilecek hasarlardan dolayı kolayca iade etmek için. Param güvende gibi özellikleri kullanın. Veya Dolap'taki denk özellik. Başıma geldi çünkü.
  5. İşlemciyi almadan önce sıfır olarak satın alınmış anakartınızı almanızı öneririm. İşlemci gelir gelmez test yapın. Param güvende'de 2 gün bekleme şansınız var. Bu 2 günlük sürede rahatlıkla test yapabilirsiniz.
Teşekkürler bilgilendirici oldu benim için. İlanları koydum bileşenlerimin hayırlısı. Konu kapanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı