GT 740 99 derece oluyor

kolozyumL

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı = GT 740.
İşlemci = i7 870.
Yaklaşık top. Bellek: 6098 MB RAM = 8192 MB.
Görüntü belleği (VRAM): 2007 MB.
Paylaşılan bellek: 4091 MB.
----------------------------------------------------------------------
Kullandığım derece ölçme programı: MSI Afterburner, Core Temp.

MSI Afterburner 8 tane şeyin sıcaklığını ölçüyor Core Temp ise 4 tane ve ikisi de o 4 tane de aynı ısı sonucunu veriyor 99 98 97 89 civarı. Bu 4 şeyde şey diyorum çünkü MSI Afterburner bunlara ve geri kalan 4'ü ne de ekran kartı derken Core Temp işlemci ve onun 4 çekirdeği diyor. Şimdi 1 bunlar neyin sıcaklığını ölçüyor, 2 neden 1'inde 4 diğerinde 8 tane ölçüyor? Aynı sonucu veriyorlar derece olarak. Bu 2 program yanılıyor mu ve eğer bu ekran kartı ise bu 99 derece Core Temp de Max 99 yazıyor ve harbiden 99 derecenin üstüne çıkmıyorlar ve aynen çalışmaya devam ediliyor. Boşta açtıktan 10 15 20 dk sonra sıcaklıkları Max 38'e düşüyor ama ara sıra boşuna fırlıyor ve eğer bu değerler ekran kartına ait ise ne kadar ömrü var? Ekran kartı yanarsa işlemci de yanar veya uğraşmalık bir sıkıntı çıkartır mı yoksa bunlar işlemcinin değerleri mi? Bilgisayar patlayacak mı? Bu soruların cevabını verin.

Ekran kartı = GT 740.
İşlemci = i7 870.
Yaklaşık top. Bellek: 6098 MB RAM = 8192 MB.
Görüntü belleği (VRAM): 2007 MB.
Paylaşılan bellek: 4091 MB.
----------------------------------------------------------------------
Kullandığım derece ölçme programı: MSI Afterburner, Core Temp.

MSI Afterburner 8 tane şeyin sıcaklığını ölçüyor Core Temp ise 4 tane ve ikisi de o 4 tane de aynı ısı sonucunu veriyor 99 98 97 89 civarı. Bu 4 şeyde şey diyorum çünkü MSI Afterburner bunlara ve geri kalan 4'ü ne de ekran kartı derken Core Temp işlemci ve onun 4 çekirdeği diyor. Şimdi 1 bunlar neyin sıcaklığını ölçüyor, 2 neden 1'inde 4 diğerinde 8 tane ölçüyor? Aynı sonucu veriyorlar derece olarak. Bu 2 program yanılıyor mu ve eğer bu ekran kartı ise bu 99 derece Core Temp de Max 99 yazıyor ve harbiden 99 derecenin üstüne çıkmıyorlar ve aynen çalışmaya devam ediliyor. Boşta açtıktan 10 15 20 dk sonra sıcaklıkları Max 38'e düşüyor ama ara sıra boşuna fırlıyor ve eğer bu değerler ekran kartına ait ise ne kadar ömrü var? Ekran kartı yanarsa işlemci de yanar veya uğraşmalık bir sıkıntı çıkartır mı yoksa bunlar işlemcinin değerleri mi? Bilgisayar patlayacak mı? Bu soruların cevabını verin.

Üstüne sucuk koy haşla ekran kartına bakım yapmanı öneririm bilmiyorsan yaptır ben bilmeden yaptım RTX3090'ı çöp ediyordum termal pedler akmışmı bak macun kurumuştur yenile.

Üstüne sucuk koy haşla ekran kartına bakım yapmanı öneririm bilmiyorsan yaptır ben bilmeden yaptım RTX3090'ı çöp ediyordum termal pedler akmışmı bak macun kurumuştur yenile.
işlemci nin macunu yeniledim ekran kartı için de öyle birşey varmı ve bakım kaç tl tutar

İşlemcinin macunu yeniledim ekran kartı için de öyle bir şey var mı ve bakım kaç TL tutar.

Termal padler zorunda kalmadıkça değişmemesi lazım çoğu yer dandik ürün satıyor kalitelilerde cebi üzüyor içini aç macun kurumuştur zaten macunu sil az dök dağıt çok dökme ısınır tam dağıtıldığı kadar daha fazla değil dök fanların olduğu metal bloğun ortasına çok az sık kartın işlemcisi olan yere tam yaydığına emin ol topla test et hala sıcaksa pedlerin ömrü dolmuştur değiştirirsen bakım yapmanı da öneririm bu arada mesajı tam okumadım ama 90-95 dereceler görüyorum demişsin bu dereceler anormal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı