GT 740M'e overclock zarar verir mi?

Sarp Demir

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç kez GT 740M ile ilgili konu açtığımda veya internetten bununla ilgili benzer konulara baktığımda overclock ile ilgili yapılmış yorumlar gördüm. Bazıları kararında yaparsan zararsız diyor bazıları sakın yapma diyor. Ben de hangisine inanacağımı bilemiyorum. Bir kez GT 740M'e +39 MHz çekirdek hızı ve +197 MHz bellek hızı olacak şekilde OC yaptım ve herhangi bir sorun olmadı, zaten sorunun olursa uzun vadede olacağını söylüyorlar. Şimdi tam olarak bir cevap alabilir miyim, GT 740M'e yazdığım şekilde (+39 MHz çekirdek hızı, +197 MHz bellek hızı) OC yaparsam uzun vadede ekran kartı zarar görür mü? Sıcaklık en fazla 74 derece falan oluyor, ortalama 71 derece. Ama sanırım sıcaklık dışında bunu etkileyen şeyler var. O yüzden tam bir cevap almak istiyorum, bu konunun amacı bu. O yüzden gerçekten bu konuda bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.

2-3 yıl sonra bozulma ihtimali var şahsen benim ekran kartım bozuldu zaten bu riski göz önüne alarak yapmıştım. Overclock yapacaksan da bellek hızına elini sürmeni önermiyorum sadece çekirdek hızına uygula bu işlemi. Benim sıcaklı 75 derece geçmiyordu OC halinde ama yinede bozuldu.

GT 740m grafiklere sahip bir dizüstü bilgisayarım var. OC yapıp alacağın sonuç önemli, örneğin 1000MHZ olan çekirdek frekansını 1100 MHZ yaptın, yani %10 artış sağladın, bu da sana 30 FPS aldığın oyunda, 33 FPS almanı sağladı diyelim. Değer mi?
GT 740m OC potansiyeli zayıf olan bir GPU bu yüzden önermiyorum, ayrıca dizüstü olduğu için belirli bir sıcaklık değerinden sonra boost frekansı da düşecektir.
GT 740m için OC yapmak yerine, oynanan oyun türüne göre optimum ayarları ve çözünürlüğü değiştirerek FPS performansını artırmak daha etkili sonuç verecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı