Bir araştır derim 1300 tl ye bu özellikte laptop bulabiliyor musun. Kullanan malzemelerde gayet iyi casper eski gördüğümüz casper değil tabiki de masaüstünde aynı şeyi söyleyemicem toplama tabi ki daha iyi. Hiç soğutucu kullanmadım ve hiç ısınmıyor kullanılan harddisk bir sata 2 ssd kadar hızlı hiç oyun oynarken sahne yüklemesi sırasında sıkıntı yaşamıyorum tabi eksileri var kullandığım laptobun. Mesela tek ram slotu var ekran kartı lehimli ekstra ssd takmak için yer yok webcam i kötü teknik servisi kötü. Ama performasta gayet memnunum.
Kardeşim bende casper kullanıyorum. Böyle bir Güruh var, casper kullanmayıp, içeriğini bilmeyip atıp tutan.
Şuan 5.senesinde bir casper laptop'tan yazıyorum ve neredeyse 0 hata kullanıyorum. Ha casper'ın hataları var mı çok fazla, fakat bilgisayar konusunda değil servis-garanti ve teknik destek konusunda.
Bilgisayarlarında overclock gibi tüm ayarları, kullanıcıların cahil olduğunu düşündüğü için sınırlayan, BIOS'unu bile mail'le özel istekle atan, Turbo Boost'unu 90 Derece çekirdek ısısında kapamaya ayarlayan bir şirket var karşımızda.( Gel gelelim Türkiye şartlarına uygun bir şirket, nitekim müşteriler de bu şekilde mağdur olmuyor, bilgisayarlarda uzun süre sorun çıkarmıyor).
Ekran kartı anakarta gömülü olmayan zaten 2-3 marka var Türkiye'de 10bin üzerinde satış yapmış.
Onlar'da da ekran kartı değişimi bilgisayarın yarı parasına mâl oluyor.
Ssd takmak için yer olan laptop zaten görmedim. Ben kendi HDD'mi söküp taktım. Veya CD sürücüsünü söküp takabilirsin.
Soğutma sistemi biraz sıkıntılı, fakat acer veya dell veya asus'tan daha kötü değil. Sadece MSI, monster gibi gaming laptopların kalitesinde değil.
Ve eğer teknik bir sorununuz olursa teknik servise telefon açarak vakit kaybetmemeniz gereken bir firma o kadar. Fakat bugün benim "x" marka laptobum var, bir telefon açtım derdime dermân oldular, çok güzel ilgilendiler . 2dk bile telefonda bekletmediler denilen bir marka varsa önce ben alayım.
Şimdi gelelim sorunun cevabına.
Muhtemel olarak;
Bilgisayarın güç tasarruf modunda çalışıyor olabilir ve farketmemiş olabilirsin.
Eğer güç tasarruf modunda değilse görev yöneticisinden bir CPU ve Ram kullanımına bak %100'ler demi? Eğer öyleyse bu kadar aşırı kullanan şey nedir ? Belki virüs problemin olabilir ve virüs sisteminde görünmeyebilir. (Bakınız: sistemwow64 klasörüne sistem dosyası adıyla yerleşen virüsler)
Şuan bilgisayarın harici ekrana kartını görmeyip, uygulamaları İntel ekran kartıyla çalıştırıyor olabilir. Aygıtlar ve yazıcılardan ekran kartını bul ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Açtığın programların Nvidia ekran kartını kullandığından, Nvdia denetim masası yardımıyla emîn ol.
Fanını açıp temizlemeni öneririm. Mümkünse kuvvetli üfleyen bir makinayla, değilse açıktan sağlı-sollu üfleyerek.
Kesin çözüm: Format.