GT 840M sistem performans sorunu

Daha fazla  
Merhaba ilk olarak laptobumun özelliklerinden bahsediyim. İ5 4210m işlemci, GT840m ekran kartı, 4GB RAM, 500GB WD blue HDD. Konumuza gelicek olursak GTA 5'i medium ayarlarda 40 FPS'de Witcher 3'ü medium'da 25 FPS'te lol'ü 160 FPS'te rahatlıkla oynayabiliyordum. Bilgisayarıma çok dikkat eden birisiyimdir her ay virüs taraması yapar tüm sürücülerimi güncel tutarım. Bu hafta hiç beklemediğim şekilde bilgisayarımda ciddi performans düşüşleri yaşadım. Şu an bunu bile yazarken sayfayı scroll ile kaydırırken donmalar oluyor okadar çok yani. Sizce ne olabilir ş uan lol'de 30 FPS'leri görüyorum. Witcher 3 10 FPS'leri GTA 5'te ise 20 FPS'leri görüyorum. Şimdiden teşekkürler. Edit: bir kısyolu silmek 10 dk sürer mi abi ya bu nedir? Edit2: Win 10 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli ki sistemin deforme olmuş. Eğer yükseltme falan yaptıysan yakın zamanda bu tarz sorunları yaşayabilirsin. Sürücülerini güncelleyip virüs taraması yapmana rağmen bu sorunu yaşıyorsan temiz Windows 10 kurulumu öneririm. CC ile sistem temizleme de yapabilirsin ama bu denli deforme olmuş bir sistemi kurtaracağını sanmıyorum.

Galiba bu bir casper.
Evet casper ama sorunu düzelttim bu casparla olan sorununuz nedir anlamadım. Tamam masaüstü bilgisayarları kötü laptop ta bence fp de en iyisi. Yaşadığım sorunun casper markasıyla hiç bir ilgisi yok. Bulaşan malware virüsün den kaynaklanan sorun virüs yüzünden boşta işlemciyi %100 kullandırıyor bu yüzden ısınmadan kaynaklanan sorun. Malwarebytes anti - malware programını indirip işlemciyi kullanma sorununu çözdüm sonra termal macun yeniledim sorun çözüldü. Şu marka kötüleme düşüncenizi bir kenara bırakın ekran kartında da öyle hayatında hiç amd kullanmamış kişiler amd yi kötülüyor. Dediğim gibi sorunu hallettim ama yinede emeğe geçen herkese teşekkürler.

Evet casper ama sorunu düzelttim bu casparla olan sorununuz nedir anlamadım. Tamam masaüstü bilgisayarları kötü laptop ta bence fp de en iyisi. Yaşadığım sorunun casper markasıyla hiç bir ilgisi yok. Bulaşan malware virüsün den kaynaklanan sorun virüs yüzünden boşta işlemciyi %100 kullandırıyor bu yüzden ısınmadan kaynaklanan sorun. Malwarebytes anti - malware programını indirip işlemciyi kullanma sorununu çözdüm sonra termal macun yeniledim sorun çözüldü. Şu marka kötüleme düşüncenizi bir kenara bırakın ekran kartında da öyle hayatında hiç amd kullanmamış kişiler amd yi kötülüyor. Dediğim gibi sorunu hallettim ama yinede emeğe geçen herkese teşekkürler.
F/P de en iyisi casper ise söylenecek söz yoktur.

F/P de en iyisi casper ise söylenecek söz yoktur.
Bir araştır derim 1300 tl ye bu özellikte laptop bulabiliyor musun. Kullanan malzemelerde gayet iyi casper eski gördüğümüz casper değil tabiki de masaüstünde aynı şeyi söyleyemicem toplama tabi ki daha iyi. Hiç soğutucu kullanmadım ve hiç ısınmıyor kullanılan harddisk bir sata 2 ssd kadar hızlı hiç oyun oynarken sahne yüklemesi sırasında sıkıntı yaşamıyorum tabi eksileri var kullandığım laptobun. Mesela tek ram slotu var ekran kartı lehimli ekstra ssd takmak için yer yok webcam i kötü teknik servisi kötü. Ama performasta gayet memnunum.

Bir araştır derim 1300 tl ye bu özellikte laptop bulabiliyor musun. Kullanan malzemelerde gayet iyi casper eski gördüğümüz casper değil tabiki de masaüstünde aynı şeyi söyleyemicem toplama tabi ki daha iyi. Hiç soğutucu kullanmadım ve hiç ısınmıyor kullanılan harddisk bir sata 2 ssd kadar hızlı hiç oyun oynarken sahne yüklemesi sırasında sıkıntı yaşamıyorum tabi eksileri var kullandığım laptobun. Mesela tek ram slotu var ekran kartı lehimli ekstra ssd takmak için yer yok webcam i kötü teknik servisi kötü. Ama performasta gayet memnunum.

Kardeşim bende casper kullanıyorum. Böyle bir Güruh var, casper kullanmayıp, içeriğini bilmeyip atıp tutan.
Şuan 5.senesinde bir casper laptop'tan yazıyorum ve neredeyse 0 hata kullanıyorum. Ha casper'ın hataları var mı çok fazla, fakat bilgisayar konusunda değil servis-garanti ve teknik destek konusunda.
Bilgisayarlarında overclock gibi tüm ayarları, kullanıcıların cahil olduğunu düşündüğü için sınırlayan, BIOS'unu bile mail'le özel istekle atan, Turbo Boost'unu 90 Derece çekirdek ısısında kapamaya ayarlayan bir şirket var karşımızda.( Gel gelelim Türkiye şartlarına uygun bir şirket, nitekim müşteriler de bu şekilde mağdur olmuyor, bilgisayarlarda uzun süre sorun çıkarmıyor).
Ekran kartı anakarta gömülü olmayan zaten 2-3 marka var Türkiye'de 10bin üzerinde satış yapmış.
Onlar'da da ekran kartı değişimi bilgisayarın yarı parasına mâl oluyor.
Ssd takmak için yer olan laptop zaten görmedim. Ben kendi HDD'mi söküp taktım. Veya CD sürücüsünü söküp takabilirsin.
Soğutma sistemi biraz sıkıntılı, fakat acer veya dell veya asus'tan daha kötü değil. Sadece MSI, monster gibi gaming laptopların kalitesinde değil.
Ve eğer teknik bir sorununuz olursa teknik servise telefon açarak vakit kaybetmemeniz gereken bir firma o kadar. Fakat bugün benim "x" marka laptobum var, bir telefon açtım derdime dermân oldular, çok güzel ilgilendiler . 2dk bile telefonda bekletmediler denilen bir marka varsa önce ben alayım.

Şimdi gelelim sorunun cevabına.
Muhtemel olarak;
Bilgisayarın güç tasarruf modunda çalışıyor olabilir ve farketmemiş olabilirsin.

Eğer güç tasarruf modunda değilse görev yöneticisinden bir CPU ve Ram kullanımına bak %100'ler demi? Eğer öyleyse bu kadar aşırı kullanan şey nedir ? Belki virüs problemin olabilir ve virüs sisteminde görünmeyebilir. (Bakınız: sistemwow64 klasörüne sistem dosyası adıyla yerleşen virüsler)

Şuan bilgisayarın harici ekrana kartını görmeyip, uygulamaları İntel ekran kartıyla çalıştırıyor olabilir. Aygıtlar ve yazıcılardan ekran kartını bul ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Açtığın programların Nvidia ekran kartını kullandığından, Nvdia denetim masası yardımıyla emîn ol.

Fanını açıp temizlemeni öneririm. Mümkünse kuvvetli üfleyen bir makinayla, değilse açıktan sağlı-sollu üfleyerek.

Kesin çözüm: Format.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı