GT 940 VRAM artifact sorunu

bydohan41

Femtopat
Sistem özellikleri;

Casper Nirvana 15.6
i7 4. nesil işlemci
12 GB RAM
500GB HDD
Cift ekran kartı
Intel HD 4600
NVIDIA GT 940M 2 GB

Değerli Technopat üyeleri, ürün laptop ekran kartı driverları sorusuz şekilde yükleniyor. Donanımlar sorunsuz şekilde görüntüleniyor ancak, NVIDIA denetim masasında ve oyunlarda resimde paylaştığım şekli ile nokta nokta ve görüntüde bozukluk meydana geliyor. Özellikle oyunlarda harici ekran kartını (GT940M) devre dışı bıraktığımda sorunsuz ancak FPS bakımından keyif vermeyen bir oyun oynanıyor.

Forum üzerinde biraz araştırma yaptım ve FurMark adlı program ile VRAM testi yapıldığını öğrendim. Testi yaptım ve ekranda bozulmalar olduğunu gördüm. Yalnız test sırasındaki FPS değerleri 25-32 arasında değişkenlik gösteriyor. Ayrıca OCCT programı ile VRAM testi yaptığımda sonuç aşağıdaki gibi oldu. Siz değerleri forum üyelerinden yardım talebim şudur: Direkt chipset mi arızalıdır yoksa VRAM dediğimiz entegrelerde mi sorun mevcut? Onarımı yapılabilir mi yoksa geçmiş olsun durumunda mıyım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    111.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 125
  • OCCT-20200904-005416-GPUMemtest.png
    OCCT-20200904-005416-GPUMemtest.png
    38,2 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
Chipsete ısıl islem uyguladım ancak görüntüde herhangi bir değişiklik olmadığını fark ettim. VRAM'lerden birisi kararsız çalışıyor olabilir mi? Zira 2048mb belleği fiziksel olarak görüntülüyorum.
Teknik servise götürdüm, sorunun ekran chipsetinde olduğunu söyledi, heni chipset takilacak. Vramlerin saglam olduğunu belirtti. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için ışık olsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı