GT1030'a overclock yapma

• Konuyu başlatan Lyk7a
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.111

Lyk7a

Hectopat
Yer
Türkiye, Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050Tİ
i5-12500H
512GB M.2 SSD
16GB RAM
Sistemi 6 yıldır kullanıyorum Forza Horizon 4, Fortnite gibi oyunlarda FPS düşmesi yiyor ve kasıyor. Afterburner programı ile overclock yapmak istiyorum. Sistemi zaten 4 veya 5 ay sonra yenileyeceğim, o yüzden kısa süreliğine performans arttırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir de çok büyük etkisi olur mu?

MSI Afterburner ile kolayca yapılıyor ama kafanıza göre yapmayın, videolar var ayrıntılı anlatan onlara bakın. Ayrıca ısınma problemi varsa hiç kalkışmayın.

MSI Afterburner ile kolayca yapılıyor ama kafanıza göre yapmayın, videolar var ayrıntılı anlatan onlara bakın. Ayrıca ısınma problemi varsa hiç kalkışmayın.
Hiç ısınmıyor oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor zorlasa 60 65 anca oluyor.

Hocam MSI Afterburner'dan yapın önce internetteki değerlere bakın sonra deneme yanılma yapa yapma bulun.

Hiç ısınmıyor oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor zorlasa 60 65 anca oluyor.
Isınma yoksa güzel ama dediğim gibi rastgele ayar çekmek riskli karta zarar verebilir, GT 1030 overclock videoları var onlara bakarak yapın. Performans abartı şekilde fark etmez oyundan oyuna değişir tabi ki.

Peki kaç FPS fark gösterir? Forza horizon 4'ü ultra ayarlarda açabilir miyim :D?
O imkansız VRAM yetmediği için çok drop yersiniz ve FPS dipleri görür.

Isınma yoksa güzel ama dediğim gibi rastgele ayar çekmek riskli karta zarar verebilir, GT 1030 overclock videoları var onlara bakarak yapın. Performans abartı şekilde fark etmez oyundan oyuna değişir tabi ki.

O imkansız VRAM yetmediği için çok drop yersiniz ve FPS dipleri görür.
Anladım peki bu video ki overclock'u yapacağım zararı olur mu?

Peki kaç FPS fark gösterir? Forza Horizon 4'ü Ultra ayarlarda açabilir miyim :D?

Ben yaptığımda 15FPS artmıştı oyunlarda. Öyle abartılı bir performans artışı yok diye biliyorum.

Ben yaptığımda 15FPS artmıştı oyunlarda. Öyle abartılı bir performans artışı yok diye biliyorum.
Bu şekilde yaptım nasıl?

Yaptım ama değişen bir şey olmadı 40 fps falan alıyorum Forza horizon 4'de sonra drop giriyor ve ekran kartı kullanımı %100ken %0'a falan düşüyor.

Dosya Ekleri

• resim_2023-03-05_143116737.png
    resim_2023-03-05_143116737.png
    186,8 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı