GT420 ekran kartını sistem görmüyor

zlata 1

Centipat
RAM
4 GB DDR3
SSD veya HDD modeli
HDD 500 GB 2.5 İNÇ
Ekran kartı
Gözükmiyen Nvidia GT420 2gb Gözüken Nvidia GT22
Anakart
Gigabyte GA-H61M-S1 rev2.0
İşlemci
Intel i3-2120
Selam arkadaşlar,

Anakart: Gigabyte GA-H61M-S1 rev2.0
Ekran kartı: NVIDIA GT420 2 GB (Başka PC de düzgün çalışıyor)
İşlemci: Intel i3 2120.
RAM: 4 GB DDR3

Sıkıntıyı detaylı anlatayım, ekran kartımı takınca ekranda Gigabyte logosu geliyor ve donuyor yani bütün donanımlar donuyor BIOS falanda giremiyorum.

Ekran kartını çıkarıp düz kullanıyorum şu an.
kendimce yaptığım işe yaramayan düzeltmeler:
1) Anakart işlemciyi çıkarıp işlemci ayaklarına hava tutup ve termal macunu değiştim.
2) Ekran kartı macun değiştim.
3) PC ekran kartı ile açılırken bütün bağlı donanımları söktüm.
4) BIOS pilini değiştirmek.
5) HDD ara kablo değişimi.
6) Ekran kartı bağlı iken BIOS'a girme.
7) Bütün soketli girşleri ( ekran kartı GT420 soketi, RAM vb. ) alkollü bez ile silmek.

Hata veren düzeltmeler:
1) Yazdığım gibi ekran kartım rev2.0 uygun markanın kendi sitesinden BIOS sürümlerini indirdim detaylar hemen aşağıda:
a) BIOS yazılımı 4 tane gelmiş ve en eskiden en yeni güncelleme yapınca her BIOS yükleme ekranı bana eski sürüm deyip marka sitesien yolluyor.
B) BIOS yazılımaları bulunan flash bellek Fast32 kurulumu yaptım ama işe yaramadı.
C) rev2.0 dışında rev 2.1 BIOS kurlumu denedim ve bu sefer uyumsuz diye algıladı yani 2.0 yazılımları doğru.

işe yarıyan düzeltmeler:
1) eski bir ekran kartı ile test ettim ve bu sefer ekran kartını gördü denediğim model NVIDIA GT220 1GB

BIOS yazılımı yüklemelerini NVIDIA GT220 1GB ile yaptım tabii yükleme hatası veriyor. BIOS hata kodu: the current flash Utility is outdated

bu BIOS hatası ile ilgli araştırmamda karşıma yabancı kaynaklar çıktı ama ne kadar dilleri çevirsemde ne yaptıkalarını anlayamadım.

Yabancı kaynak olarak aşağıdaki videdo var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BİOS HATA KODU ÇÖZÜMÜ GİBİ DURYOR AMA ANLIYAMADIM

Ben BIOS yazılımı değişirse düzelir diye tahmin ediyorum.

Sizin yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şimdiden herkese tek tek teşekkür ediyorum.😊😊😊

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı