Çözüldü GTA 4 girerken "SYSTEM_EXCEPTION" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam deniceğim belki öyle oluyordur, peki mavi ekran veren oyunlar neden APU işlemciyi kullanmıyor?

Ya da nasıl kullandırtabilirim?
Win10 için söylüyorum:
Settings > Gaming > Graphic settings > Graphic performance preference
Ayarlar > Oyun > Grafik Ayarları > Graphik performans tercihi

kısmına girin.

Ekleyeceğiniz şey bir Xbox oyunu veya windows uygulaması ise desktop app(masaüstü uygulaması) kısmını Microsoft store app diye değiştirerek oyunu seçin. APU işlemci için power saving(güç tasarrufu), harici için yüksek performans seçin. Tam tersini destkop app(masaüstü uygulamaları) seçerek steam, uplay, epic oyunlarınızın exesini ekleyerek ayar yapabilirsiniz.

Not : Ekleyeceğiniz exe oyun aktifken görev yöneticisinde exe adı neyse onu seçmeniz gerekir. Örneğin launcher içeren bir online oyun oynuyorsanız launcher'ı seçerseniz oyun yine harici ekranda çalışabilir. Ya da tam tersi.

Resimler için :
1677263407050.png

1677263413037.png

1677263419698.png

1677263431130.png
Sizin ekran kartınız HD 6480G imiş. Onun da en son win8.1 driverı var. 2015'te yayınlanmış. Onu da geçtim sizin üretici firmanız en son Win7 driverlarınızı paylaşmış. Win7 driverlarınız 2011'den kalma.
Kaynak : K53TA - Support
Win7 64 bit ve 32 bit dışında görürsünüz driver sunmuyor üretici firmanız.

- Cihaza Win7 kurup K53TA - Support
adresindeki driverlarınızı yükleyin.

- Win7 kullanırken sorun yaşıyor musunuz bakın. Çok eski işletim sistemi kesinlikle önermem ama bazı bilgisayarlar için yapacak bir şey yok.

- Win10 da kalmak istiyorum diyorsanız da deneyebileceğiniz temiz bir format atıp ardından işi Windows'a bırakmak. Ağ driverınız dışındaki bütün driverlarınızı bırakın Windows update ile kursun. Kurabildiğini. Kendiniz elle kurmamaya çalışın. Çünkü kursanız uyumsuz olma durumu var. Bu şekilde kullanın.

Bunlara rağmen mavi devam ediyorsa artık bir teknik servis veya garantiye gönderin.
Hocam Windows 7'de ağ driver sorunu var, evet driverları çok eski tarihte yayınlanmış, ve dediğiniz yapıp GTA 4'e girdiğim de mavi ekran vermedi fakat bazen siyah ekran da kalıyor arka plan çalışıyor, bazen ilk Rockstar yazısı geliyor ekran karıncalanıyor, gökkuşağı renkleri felan oluyor. Ekran kartı üzerine 3 tane driver kurulu, orjinilanin kurup tekrar deneyiceğim.
Hocam bu arada ekran kartı büyük ihtimalle bozuk, kartı devre dışı bıraktığım da sadece RADEON 6480G çalışır vaziyette oyuna girdiğim de aktif olan kart ile mavi ekran veren oyuna, sorunsuz bir şekilde giriyor, fakat oynanamicak derece kasmalar oluyor, masaüstünde de öyle.

Hocam Windows 7'de ağ driver sorunu var, evet driverları çok eski tarihte yayınlanmış, ve dediğiniz yapıp GTA 4'e girdiğim de mavi ekran vermedi fakat bazen siyah ekran da kalıyor arka plan çalışıyor, bazen ilk Rockstar yazısı geliyor ekran karıncalanıyor, gökkuşağı renkleri felan oluyor. Ekran kartı üzerine 3 tane driver kurulu, orjinilanin kurup tekrar deneyiceğim.
Hocam bu arada ekran kartı büyük ihtimalle bozuk, kartı devre dışı bıraktığım da sadece RADEON 6480G çalışır vaziyette oyuna girdiğim de aktif olan kart ile mavi ekran veren oyuna, sorunsuz bir şekilde giriyor, fakat oynanamicak derece kasmalar oluyor, masaüstünde de öyle.
Bakın zaten bir ekran kartına 20 tane driver kuramazsınız. Ekran kartınız neyse onu kurmanız lazım. Evet belki uyumludur ama sizin driverınızda ufak bir fark vardır. Siz dışardan aynı uygulama aynı driver gibi görürsünüz ancak içte değişir. Böyle mavi ekran yersiniz. Oyun içi sorunlar olur. Sistem sizin yaptığınız gibi işlese firmalar her biri için neden farkı sayfa açsın veya farklı indirme linki versin değil mi?

Üst üste driver zaten yüklenmemesi lazım eski sistem diye yüklenmiş sanırım. Bazen experience gibi uygulamalarda Nvidia tarafında güncelleme atarken hata yaşayıp driverını bozabiliyor. Aynı şey amd driverı içinde geçerli. AMD HD 6480G driverı kurun geçin. Hata varsa bozuktur. Servise gönderin. Ama yani o kadar eski bir ekran kartını tedarik edemeyecekleri için size biz bunu yapamayız diyebilirler.

Para biriktirene kadar bunu kullanın. Sonra kendinize en ucuzu da olsa yeni bir laptop alın. SSD si olsun. 8gb rami olsun geriye kalan özelliklere bakmayın. Durumunuz varsa tabi daha iyisini alın. Ama yoksa bu şartları karşılayan en ucuz garantisi olan bir laptop alıp kullanın. Taksitle alabilirsiniz. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Bu da telefonumuz gibi bir ihtiyaç. Şimdi 15 yıllık telefon kullanan kaldı mı? Kalmadı. Napıyoruz bütçesi olan iyiyi alıyor. Olmayan ucuz ama yine de garantisi olan sıfır cihaz alıyor. Aynı şey bilgisayarlar içinde yapmak lazım. 5 hadi bilemedin 10 yıldan sonra değiştirmek lazım. En ucuzu da olsa çünkü böyle sorunlar çıkıyor. Driver bulunmuyor. Driver yoksa ne yapılabilir ki? El kol bağlı. Mecbur sizin pcnize uyan en sonki işletim sistemini kullanacaksınız. Yada hatalara gözünüzü kapatıp idare ettiği kadar devam.

Bakın zaten bir ekran kartına 20 tane driver kuramazsınız. Ekran kartınız neyse onu kurmanız lazım. Evet belki uyumludur ama sizin driverınızda ufak bir fark vardır. Siz dışardan aynı uygulama aynı driver gibi görürsünüz ancak içte değişir. Böyle mavi ekran yersiniz. Oyun içi sorunlar olur. Sistem sizin yaptığınız gibi işlese firmalar her biri için neden farkı sayfa açsın veya farklı indirme linki versin değil mi?

Üst üste driver zaten yüklenmemesi lazım eski sistem diye yüklenmiş sanırım. Bazen experience gibi uygulamalarda Nvidia tarafında güncelleme atarken hata yaşayıp driverını bozabiliyor. Aynı şey amd driverı içinde geçerli. AMD HD 6480G driverı kurun geçin. Hata varsa bozuktur. Servise gönderin. Ama yani o kadar eski bir ekran kartını tedarik edemeyecekleri için size biz bunu yapamayız diyebilirler.

Para biriktirene kadar bunu kullanın. Sonra kendinize en ucuzu da olsa yeni bir laptop alın. SSD si olsun. 8gb rami olsun geriye kalan özelliklere bakmayın. Durumunuz varsa tabi daha iyisini alın. Ama yoksa bu şartları karşılayan en ucuz garantisi olan bir laptop alıp kullanın. Taksitle alabilirsiniz. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Bu da telefonumuz gibi bir ihtiyaç. Şimdi 15 yıllık telefon kullanan kaldı mı? Kalmadı. Napıyoruz bütçesi olan iyiyi alıyor. Olmayan ucuz ama yine de garantisi olan sıfır cihaz alıyor. Aynı şey bilgisayarlar içinde yapmak lazım. 5 hadi bilemedin 10 yıldan sonra değiştirmek lazım. En ucuzu da olsa çünkü böyle sorunlar çıkıyor. Driver bulunmuyor. Driver yoksa ne yapılabilir ki? El kol bağlı. Mecbur sizin pcnize uyan en sonki işletim sistemini kullanacaksınız. Yada hatalara gözünüzü kapatıp idare ettiği kadar devam.
Haklısınız hocam, kafam karıştı gerçek ekran kartı hangisi ki? Radeon 6480G Driverını kurduğum zaman Radeon 6600M and 6700M Series geliyor. AMD'nin sitesinden Radeon 6650M sürücüsünü indirdiğim zaman kurulmuyor, fakat başka güvenilir siteden indirdiğim zaman 2 sürücü de kuruluyor.
Galiba gerçek olan 6600M and 6700M series kartı, güncel driver kurunca daha fazla hata geliyor, windows 10 da bu hatayı almıyorken güncel driver da bu hatayı alıyorum:
14djzvn-png.251824

O yüzden eski driver da kalsam daha iyi olur. Yardımlarınız için her şey için teşekkürler.

Hocam şimdi orjinal sürücüyü kurdum, APU işlemci de olmasına rağmen mavi ekran verdi, acaba zahmet ve kusuru olmazsa inceleyebilir misiniz?

Son düzenleme:
AMD'nin sitesinden Radeon 6650M sürücüsünü indirdiğim zaman kurulmuyor
Rica ederim keşke bir çözüm yolsa da versek :) El kol bağlı ne yazık ki. Yeni dosyanızı inceledim. Değişen bir şey yok. Hala ekran kartı kaynaklı yiyorsunuz. İyi günler dilerim. Bulabildiğiniz en sorunsuz Windows sürümü ve en sorunsuz driver ile devam edin. Şu an için başka çare yok. Grafik kartınız arızalı ya da yazılım uyumsuzluğu. İki türlüde güncel yazılımınız olmadığı için yeni sistemleri kullanamazsınız. Ki ben arızalı olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa sürede yeni bilgisayarınıza kavuşursunuz. Sizi çok iyi anlıyorum.

- Size yol gösterip sorunun kaynağını gösterdik. İsterseniz istediğiniz mesajı işaretleyebilirsiniz. Ya da hiç işaretlemeyebilirsiniz. Kolay gelsin :)

Rica ederim keşke bir çözüm yolsa da versek :) El kol bağlı ne yazık ki. Yeni dosyanızı inceledim. Değişen bir şey yok. Hala ekran kartı kaynaklı yiyorsunuz. İyi günler dilerim. Bulabildiğiniz en sorunsuz Windows sürümü ve en sorunsuz driver ile devam edin. Şu an için başka çare yok. Grafik kartınız arızalı ya da yazılım uyumsuzluğu. İki türlüde güncel yazılımınız olmadığı için yeni sistemleri kullanamazsınız. Ki ben arızalı olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa sürede yeni bilgisayarınıza kavuşursunuz. Sizi çok iyi anlıyorum.

- Size yol gösterip sorunun kaynağını gösterdik. İsterseniz istediğiniz mesajı işaretleyebilirsiniz. Ya da hiç işaretlemeyebilirsiniz. Kolay gelsin :)
Hocam ilk aldığım da böyle değildi, her şey için çok teşekkürler hocam, çok sağolun. İşaretleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı