Çözüldü GTA 4 girerken "SYSTEM_EXCEPTION" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam deniceğim belki öyle oluyordur, peki mavi ekran veren oyunlar neden APU işlemciyi kullanmıyor?

Ya da nasıl kullandırtabilirim?
Win10 için söylüyorum:
Settings > Gaming > Graphic settings > Graphic performance preference
Ayarlar > Oyun > Grafik Ayarları > Graphik performans tercihi

kısmına girin.

Ekleyeceğiniz şey bir Xbox oyunu veya windows uygulaması ise desktop app(masaüstü uygulaması) kısmını Microsoft store app diye değiştirerek oyunu seçin. APU işlemci için power saving(güç tasarrufu), harici için yüksek performans seçin. Tam tersini destkop app(masaüstü uygulamaları) seçerek steam, uplay, epic oyunlarınızın exesini ekleyerek ayar yapabilirsiniz.

Not : Ekleyeceğiniz exe oyun aktifken görev yöneticisinde exe adı neyse onu seçmeniz gerekir. Örneğin launcher içeren bir online oyun oynuyorsanız launcher'ı seçerseniz oyun yine harici ekranda çalışabilir. Ya da tam tersi.

Resimler için :
1677263407050.png

1677263413037.png

1677263419698.png

1677263431130.png
Yaptım hocam, hatta sonucu konu açmıştım, herhangi bir sonuç çıkmadı.

Memtest86 konum;
İsterseniz bakabilirsiniz hocam.

Yaptım hocam, hatta sonucu konu açmıştım, herhangi bir sonuç çıkmadı.

Memtest86 konum;
İsterseniz bakabilirsiniz hocam.
Disk sağlığını paylaşabilir misiniz o halde?

Hocam eskiden Ekran kartı üzerinden VİDEO TDR FAİLURE mavi ekran veriyordu, bi şekilde driver ile çözdüm, şimdi ise farklı farklı mavi ekranlar veriyor, öncesin de Portal 2'ye girerken CRITICAL PROCES DIED mavi ekranını vermişti, ona da çözüm bulamadım.

Merhabalar aşağıdaki programları revo ile kaldırıp artıkları temizleyin.
- Kaspersky ve alt yazılımları
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

- RAM'inizin birisi 1333 Mhz diğeri 1600 Mhz ile çalışıyor mümkünse bunları sabitleyin. İkisi de aynı değerde çalışsın. Sanırım uyumsuz RAM kullanımından da olabilir.

- Cihazınızın Win10 driverları yok sanırım. Kendiniz Windows Update ile driver yüklediyseniz sorun yok. Driver booster gibi yazılımlarla yazılım güncellemesi daha önce yaptıysanız mouse ve USB driverlarınız bozulmuş olabilir. Listede düzgün çalışmıyor görünüyor.
Linkinden win7 64 bit seçildiğinde driverlarınız geliyor kalan sürümlerde driver görünmüyor. Buradaki win7 64 bit driverlarınız win10 da sorunsuz çalışıyor mu bilemeyiz. Bunu ancak siz bilebilirsiniz.

-Üreticiniz en son Windows 7 için driver yayınlamış. Bu yüzden chipset kaynaklı sorunlar yaşıyor olabilirsin.

** Eğer daha önce bilgisayarını sorunsuz kullanıyordu isen driverlara şu an için bulaşma kaldırılması gereken programları kaldırıp geç. Sonra denemeni yap. Eğer sorun devam eder ise alttaki linkteki Windows 10 21h2 sürümünü indirip cihaza USB ile temiz kurulum yap ve sadece Windows Update ile driver kurulmasına izin ver. Ardından kendi programlarını yükle. O şekilde kullan.

Bizi uyguladığın işlemlerden ve son durumdan haberdar et :) Şimdiden kolay gelsin.

Merhabalar aşağıdaki programları revo ile kaldırıp artıkları temizleyin.
- Kaspersky ve alt yazılımları
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

- RAM'inizin birisi 1333 Mhz diğeri 1600 Mhz ile çalışıyor mümkünse bunları sabitleyin. İkisi de aynı değerde çalışsın. Sanırım uyumsuz RAM kullanımından da olabilir.

- Cihazınızın Win10 driverları yok sanırım. Kendiniz Windows Update ile driver yüklediyseniz sorun yok. Driver booster gibi yazılımlarla yazılım güncellemesi daha önce yaptıysanız mouse ve USB driverlarınız bozulmuş olabilir. Listede düzgün çalışmıyor görünüyor.
Linkinden win7 64 bit seçildiğinde driverlarınız geliyor kalan sürümlerde driver görünmüyor. Buradaki win7 64 bit driverlarınız win10 da sorunsuz çalışıyor mu bilemeyiz. Bunu ancak siz bilebilirsiniz.

-Üreticiniz en son Windows 7 için driver yayınlamış. Bu yüzden chipset kaynaklı sorunlar yaşıyor olabilirsin.

** Eğer daha önce bilgisayarını sorunsuz kullanıyordu isen driverlara şu an için bulaşma kaldırılması gereken programları kaldırıp geç. Sonra denemeni yap. Eğer sorun devam eder ise alttaki linkteki Windows 10 21h2 sürümünü indirip cihaza USB ile temiz kurulum yap ve sadece Windows Update ile driver kurulmasına izin ver. Ardından kendi programlarını yükle. O şekilde kullan.

Bizi uyguladığın işlemlerden ve son durumdan haberdar et :) Şimdiden kolay gelsin.
Hocam Ram'leri nasıl eşitleyeceğim bilmiyorum, ekran kartı driver normal de "Radeon 6600M and 6700M Series" isimli kart fakat onun driverini kurunca oyunlar ya mavi ekrana düşüyor yada açılmıyor kapanıyor, verdiği mavi ekran da VİDEO TDR FAİLURE, hatta bu mavi ekran veren kartım çok fazla konum var, azcık eskilere inip bakabilirsiniz, "Radeon 6600M and 6700M series" karta "Radeon 6650M" driverı kurunca çoğu oyunda mavi ekran sorunu kalktı, bir kaç oyunda hala mavi ekran veriyor, hocam Asus'un driverlarına pek güvenemiyorum, K53TA driverlarını indirdiğim de hiç bir şey olmuyor, programı geliyor, Cheks updates yazıyor, denetliyorum sürücüler güncel diyor, şu şekilde.
1676733661766.png

Şuan ekran görüntüsünü aldığım an ekran kartı driverı kuruluk değil, ona rağmen bulmuyor, evet bu arada Radeon 6480G driverı en son windows 8.1 sürümü var, fakat güncel sürümünü kurunca daha bir çok hata alıyorum, vallahi ne yapacağımı şaşırdım, uğraşlarını için teşekkürler adamsınız.

VIDEO TDR FAILURE bu hatanın ana kaynağı zaten video kartıdır. Yazılımsal olarak çözülmüyorsa ekran kartında donanımsal bir arıza var mı diye servise gider. Kendi driverı kurulduğunda arıza verip başka driver kurulunca vermemesi ilginçmiş. AMD'de garip hatalar bitmiyor.

Isıdan dolayı kapanıyor olabilir mi diye bir temizlik ve termal bakım yapın.

İmkânınız varsa 10-15 milyar bandında bir laptop alın. Taksite böldürerek alabilirsiniz. Attığınız yazılımı ASUS artık kullanmıyor sanırım. Asus bir cihaz varsa Armory create yazılımını kullanıyor diye biliyorum.

Şimdilik kaspersky kaldırdınız galiba revo ile. Sonucu yazarsınız. Eğer çözülmezse format, format sonrasında hiçbir şey kurmayın her şeyi kendi kursun. Oda çözmezse yeni cihaz vakti gelmiş demektir. İyi akşamlar dilerim.

Sorun çözülürse bildirmeyi unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı