GTA 4 sevilmeme nedeni

Oyunun havası klasik GTA'lardan uzak.
O karanlık atmosferi beni uzak tuttu oyundan.
Şans vermek istedim ama 100 TLlere çıkmış oyunun fiyatı.
Eskiden 10 TL'ye kadar düşüyordu sanırım.
Bu yüzden bir kez daha erteledim.
 
1.sebep: Mükemmel hikaye ve anlatımı.
2.sebep: Araba sürüşü.
3.sebep: En iyi fiziğe sahip olması.
4.sebep: Arkadaşlarla yapılabilecek aktiviteler.
5.sebep: Görevlerinin diğer oyunlardaki gibi saçma görevler içermemesi.
6.sebep: Niko Bellic karakteri.
7.sebep: Gerçekçilik.
Daha sayarım fakat öznelliğe girer. Bu oyunun kötü yanları yok mu tabii ki var optimizasyon sıkıntısı, açık dünyası diğer GTA oyunlarına göre daha kısıtlı olması. Ama çoğunluğa baktığımız zaman en iyi GTA oyunu ha tabii ki kişiden kişiye değişebilir ama bu oyuna sırf renginden dolayı ön yargıyla yaklaşanlar hata yapıyor diye düşünüyorum. Renk konusuna gelecek olursak ayarlardan halledilebiliyor.
Hikaye ve hikaye anlatımı öznelliğe giriyor. Bana göre abartılacak bir hikayesi yok. Zaten GTA serisinin ana odağı hikaye değil.

Araba sürüşü rezalettir. "Gerçekçi"
bir şekilde araba sürmek istiyorsan yarış oyunlarına yönelebilirsin.

Fizik konusuna katılıyorum.

Ne gibi bir aktivite örneğin? GTA V'in sandboxundan iyi mi yani?

Saçma derken? GTA serisi gerçekçilikten uzak bir oyun serisidir. 1 kişi ile 100 kişiye saldırmak gerçekçi, ama tank kaçırmak gerçekçi değil öyle mi? GTA serisinde gerçekçilik aramayın, 4. oyunun görevlerini de fanboylar hariç kimse "çok gerçekçi abi yha" diye oynamaz.

Karakteri ben de severim, fena değil.

Dediğim gibi, GTA serisi gerçekçilikten uzak, arcadeye daha yakın bir oyun serisidir. Gerçekçilik konusunda da çok başarılı olduğu söylenemez.

Oyun, GTA'yı GTA yapan türlerden çok uzak. Bu yüzden de bir GTA oyununa göre berbat inceleme puanları almış, hak da etmiş. Rockstar, 4. oyunda yaptığı yanlışları anlayıp daha arcade bir oyun yapmış ve tüm piyasayı alt üst etmiştir zaten. GTA V ile GTA IV'ün uzaktan yakından alakasının olmaması ve 5. oyunun mükemmel satış başarısına ulaşması, 4. oyunun kötü olduğunu bariz kanıtlar nitelikte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı