GTA 4 sevilmeme nedeni

Optimizasyon benim bilgisayar için iyi bence.

Not: Eski bilgisayar
Yine not: Yenisi eskisinden kötü neyse.

ATI Mobility Radeon HD 2600.
2 GB RAM.
Sadece uzağı görüşü oyunun dosyalarından kapattım çok düşük - orta seviyelerinde 40 FPS oynuyorum.
 
Hikaye ve hikaye anlatımı öznelliğe giriyor. Bana göre abartılacak bir hikayesi yok. Zaten GTA serisinin ana odağı hikaye değil.

Araba sürüşü rezalettir. "Gerçekçi"
Bir şekilde araba sürmek istiyorsan yarış oyunlarına yönelebilirsin.

Fizik konusuna katılıyorum.

Ne gibi bir aktivite örneğin? GTA V'in sandboxundan iyi mi yani?

Saçma derken? GTA serisi gerçekçilikten uzak bir oyun serisidir. 1 kişi ile 100 kişiye saldırmak gerçekçi, ama tank kaçırmak gerçekçi değil öyle mi? GTA serisinde gerçekçilik aramayın, 4. oyunun görevlerini de fanboylar hariç kimse "çok gerçekçi abi yha" diye oynamaz.

Karakteri ben de severim, fena değil.

Dediğim gibi, GTA serisi gerçekçilikten uzak, arcadeye daha yakın bir oyun serisidir. Gerçekçilik konusunda da çok başarılı olduğu söylenemez.

Oyun, GTA'yı GTA yapan türlerden çok uzak. Bu yüzden de bir GTA oyununa göre berbat inceleme puanları almış, hak da etmiş. Rockstar, 4. oyunda yaptığı yanlışları anlayıp daha arcade bir oyun yapmış ve tüm piyasayı alt üst etmiştir zaten. GTA V ile GTA IV'ün uzaktan yakından alakasının olmaması ve 5. oyunun mükemmel satış başarısına ulaşması, 4. oyunun kötü olduğunu bariz kanıtlar nitelikt
Kendiniz demişsiniz zaten. Allah aşkına uçan motorla adam öldürmek mi gerçekçi, yoksa 10 kişi ile elinde silahla savaşmak mı? Ayrıca GTA 5'i Rock Star çocukların oynaması için yapmış. Yani tank çalıp, o tank ters dönünce düzeltmek gerçekçi mi?
 
Benim en çok beğendiğim oyundur tabii beğenmediğim yanları da var. Ben şahsen gerçekçi adam dövüşleri olsun, araba sürme fizikleri, çarpma fizikleri vs oyunda 2008 yılına göre bence çok iyi iş çıkarılmış ama tabii en kötü tarafı bu oyunun optimizasyon sorunu bana kalırsa. Bilgisayarda error olsun grafik ayaları yapmaya çalışmak olsun çok sinirimi bozardı. PS3'te 640P'de çalışıyor o da ayrı bir rezalet ama en azından optimizasyon derdi yok. GTA 4 benim için farklıydı hile girerken bile telefondan rakamlarla girerdik diğer GTA serileri gibi kelime yazmazdık bence farklıydı. Atmosferi boğuktu ama nedense GTA 5'i ben sevemedim pek geceler çok uzun ve fizik yok. GTA4'ün haritası küçük paraşüt yoktu vs bence eksileri bunlar. Sırf o gerçekçi fizik atmosferi için oynanır GTA VC RAGE benim en beğendiğim GTA oyunu bir aratın bilmeyenler için GTA 4 motoru ile vc oynuyorsunuz bence süper şehir de vc olduğu için çok renkli oluyor grafikler ve fizikler de cabası GTA 5 falan yalan dolan bana kalırsa o yamanın yanında. GTA 6'dan beklentilerim fizikleri GTA 4 gibi özgürlükleri ve grafikleri de GTA 5 gibi yapsınlar yeter :)
 
Optimizasyon yüzünden kötü diyenler bir oyunu optimizasyona göre değerlendirmeyin. GTA 4 taş gibi oyun. Atmosfer kötü evet, ama harita bence çok güzel. Ama benim de hoşlanmadığım yönler var. Uçaklara binilmiyor, gerçi düzgün uçakta yok o da ayrı bir şey. Bisiklet yok, Rockstar eklenecek şeylerin çoğunu sildiği için oyun biraz da GTA 3 gibi hikayeye dayalı bir oyuna yakın duruyor. Ama fizikler sayesinde ben çok eğlenmiştim. Ben çok severim.


GTA 5'e gelirsek, kendisi açık dünyası çok güzel olan bir oyun fakat fizik konusunda bitik. Hatta bitiğin de ötesinde. Hikayesi de mantıksız. Ayrıca çocuk oyunu. Sırf hikaye için oynuyorsan boşuna vakit geçiriyorsun demektir. Adam tararsın, yarış arabaları var modifiye edersin bunlar mesela güzel şeyler. GTA 4'den 2 eksiği var: Hikaye ve Fizikler. Ben GTA 5'in grafiklerini de seviyorum ama çok çocuksu. Aşırı renkli.

Şuna bakın ya:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşte GTA 5'i bu amaçlarla kullandıkları için çocuksu diyorum.
 
Benim en sevdiğim GTA oyunu valla. Evet optimizasyon berbat. Ama diğer her şey bana göre efso. Özellikle oyunun fizik motoruna bayılıyorum. Oyunun tuhaf atmosferi ise mod ile düzeltilebiliyor. Öyle bir durumda oyun bayağı güzel oluyor. Bence potansiyelini ortaya çıkaramamış bir oyun sadece. Rockstar şu an GTA4 Remastered ya da remake yapıyoz dese açıkçası 2077'yi beklediğim gibi beklerdim. 😃
 
Optimizasyon sorunu var, karanlık bir atmosferi var. Aslında gerçeği yansıtıyor. Ayrıca fizikleri gerçeğe yakın. Araba sürmek serinin diğer oyunlarına göre bir tık daha zor. Ama hikayesi, mekaniği ve karanlık olsa da atmosferi benim gönlümü almıştır. Aslında sevmeyen kadar seveni var oyunun da sevmeyenler nedense çok belli oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı