GTA 5 %1 ve %0,01 FPS oluyor

meminalpay

Kilopat
RAM
16 GB 3200 MHz
Ekran kartı
RTX 3070 Laptop (140W)
İşlemci
İntel Core i7 11800h
Merhaba, GTA 5'te GPU ve CPU kullanımı %50'lerde ama aşırı fazla FPS drop oluyor nedeni nedir? Nasıl düzeltirim?
2K Very High ayarlarda.

gta5fps.png

Hocam ekran kartı o ise Gaming laptoptur. Gaming laptoplarda 2x8 oluyor.
Merhaba, GTA 5'te GPU ve CPU kullanımı %50'lerde ama aşırı fazla FPS drop oluyor nedeni nedir? Nasıl düzeltirim?
2K Very High ayarlarda.

Eki Görüntüle 1406557
Hocam laptoplardaki ekran kartları 3070 bile olsa normaldeki gibi performans veremiyor, sonuçta kocaman değil minicik bir GPU. FPS limitleyerek veya 1k'ya geçerek falan deneyin ondan sonra sonuçlara bakın. Sorun çıkarsa da çıkmazsa da yazın ona göre diğer arkadaşların da işi kolaylaşır.

Artı -3 Eksi
Güç seçeneklerinde pil yüksek performansta mı ? Birde her oyunda yapıyor mu drop. GTA oyunu konsollara özel çıktığı için PC sürümü biraz sıkıntılı.

Ben 1080P'de kullanırken de tam performans alamıyorum RTX 2060 ile ama sende 2K'da GPU'nun %50'lerde çalışması tuhaf. Oyunun grafik ayarları en yüksekte mi ? Grafik ayarlarını düşürdüğün için tam performans veremeyebilir. Belki drop ondan yapıyordur.

Birde GTA'da ikinci bir özel ayarlar var GPU Kullanımını daha da yükseltmek için. Tam hangisiydi hatırlayamadım bakmam gerekebiliri oyuna. Eğer oyunu silmediysem bakarım istersen.

Oyuna yeni mi başladınız? Şöyle bir sorunu vardı sanırım oyuna ilk başlanıldığın'da takılmalar çok oluyordu bende yaşamıştım, ilk başlarda takılmalar çoktu oynadıkça düzelmişti.
Grafik ayarı veya 2K oynamaktan kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Grafik ayarları ve gelişmiş grafik ayarları kısımlarını SS alıp atabilir misiniz?
Bu arada Windows güç seçenekleri ne durumda.

Evet.
Hocam ekran kartı o ise Gaming laptoptur. Gaming laptoplarda 2x8 oluyor.

Hocam laptoplardaki ekran kartları 3070 bile olsa normaldeki gibi performans veremiyor, sonuçta kocaman değil minicik bir GPU. FPS limitleyerek veya 1k'ya geçerek falan deneyin ondan sonra sonuçlara bakın. Sorun çıkarsa da çıkmazsa da yazın ona göre diğer arkadaşların da işi kolaylaşır.
Hocam alakası olduğunu sanmıyorum, full yük altında bu olayları yaşasam, cihaz yeni değil de birkaç yıllık olsa dediğinize olabilir derdim ama RTX 3070’de böyle bir sorun olması çok normal değil kanımca.
Baktın hiçbir şekilde çözülmuyor windowsu temiz baştan kurmayı dene
:(
Güç seçeneklerinde pil yüksek performansta mı ? Birde her oyunda yapıyor mu drop. GTA oyunu konsollara özel çıktığı için PC sürümü biraz sıkıntılı.

Ben 1080P'de kullanırken de tam performans alamıyorum RTX 2060 ile ama sende 2K'da GPU'nun %50'lerde çalışması tuhaf. Oyunun grafik ayarları en yüksekte mi ? Grafik ayarlarını düşürdüğün için tam performans veremeyebilir. Belki drop ondan yapıyordur.

Birde GTA'da ikinci bir özel ayarlar var GPU Kullanımını daha da yükseltmek için. Tam hangisiydi hatırlayamadım bakmam gerekebiliri oyuna. Eğer oyunu silmediysem bakarım istersen.
Pil yüksek performansta.
2K en yüksek ayarlarda.
Eve gidince tekrar deneyeceğim ona göre haber veririm hocam.
Oyuna yeni mi başladınız? Şöyle bir sorunu vardı sanırım oyuna ilk başlanıldığın'da takılmalar çok oluyordu bende yaşamıştım, ilk başlarda takılmalar çoktu oynadıkça düzelmişti.
Grafik ayarı veya 2K oynamaktan kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Grafik ayarları ve gelişmiş grafik ayarları kısımlarını SS alıp atabilir misiniz?
Bu arada Windows güç seçenekleri ne durumda.
Hocam eve gidince ss atayım sana da, performans modunda.
Bu oyunda FPS 180'lere yaklaşınca böyle düşüşler olabiliyor. FPS'i sabitleyin veya ayarları arttırın.
Tamam bunu da deneyeyim.

Evet.

Hocam alakası olduğunu sanmıyorum, Full yük altında bu olayları yaşasam, cihaz yeni değil de birkaç yıllık olsa dediğinize olabilir derdim ama RTX 3070'de böyle bir sorun olması çok normal değil kanımca.

:(

Pil yüksek performansta.
2K en yüksek ayarlarda.
Eve gidince tekrar deneyeceğim ona göre haber veririm hocam.

Hocam eve gidince SS atayım sana da, performans modunda.

Tamam bunu da deneyeyim.

Sormayı unuttum ekranınız kaç Hz.
Yenileme hızının ötesine geçtiğinden dolayı da olabilir.
Yine de ne yaptıysanız düzelmediyse zamana bırakın oynadıkça düzelebilir, hikaye kısmında biraz ilerlemeye bakın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı