GTA 5 açınca RX 580 ekran kartı çok ısınıyor

Selam. Biraz GTA 5 oynarken birden kasamdan sıcaklık geldi. Kasamın içini açtım ve ekran kartım gerçekten çok sıcaktı. Ekran kartımı bırakıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
"Çok sıcak" değil de daha somut bir şey lazım, Hwmonitor indirip o "çok sıcak" şey geldiği andaki sıcaklığı atın.

GTA 5 oynuyorken RX 580 ile 60 derece görüyorsanız hele de ayarlarınız yüksek ise daha ne istiyorsunuz. Normal de en az 70-75 derece olması gerekiyor ama anladığım kadarıyla siz daha önceden MSI ya da AGT indirmediğiniz için fanlarınız çalışmıyordu o yüzden de ekran kartınız 80-90 derece görüyordu ?

Oyunda Alt+Tab atınca o kadar hızlı bir sıcaklık değişimi gerçekleşeceğini sanmıyorum.

Aslında bu bende çok oluyor bir işlem anı düşüklüğünde sıcaklık bayağı düşüyor
Mesela
GTA 5 de bir anlığına 1 saniyeliğine görüntü verse 72 derece oluyor
Eğer bir saniyeliğine %0 çalışırsa 55derece ya da daha az 28 derece düşüyor tabii bunu ben arıza zannediyorum çünkü ekran kartı sensör olarak 28 derece ama normalden biraz daha hızlı soğuyor :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı