GTA 5 Aşırı Kasma Sorunu

tuncsonmez

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2013
Mesajlar
91
Selamlar. Benim orta düzey iyi denecek bir bilgisayarım var. Uzun süredir sormak istediğim bir soru vardı zaten. Bilgisayarım iyi olmasına rağmen GTA 5'te garip değil bildiğiniz kasarak oynama durumum var. Yani arada donmalar, FPS düşmeleri değil de, sürekli kasıntı oynuyorum. Sistem özellikleri:

-AMD FX X6-6300 (stok soğutuculu)
-AMD Radeon R9 280x
-4GB RAM

Ayrıca çok hissedemiyorum ama sanırım birçok oyunda hatta bilgisayarın genelinde bir kasıntılık, yavaşlık var. Yani tabii ki çok üst düzey performans beklemiyorum ama istenilenden aşağıda olduğu kesin. Sizce ne yapmalıyım?

Düzenleme: Az önce oyunun tüm ayarlarını normal yaptım, olanları off yaptım ve durum aynı. Sadece çözünürlüğü düşürmedim.
 
Son düzenleme:
Oyun içi ram kullanımını takip eder misiniz ? Aynı zamanda harddisk verileri geç okuyor olabilir mi ?
Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Araştırmam sonucu oyun içi ortalama ram kullanımı 5-6 GB cıvarında. O yüzden ram yükseltmesi yapacağım.

Ancak harddiski anlamadım. Zaten uzun zamandır aklımda harddiskin bozuk olduğu düşüncesi vardı. Çünkü bulunduğum yerde bol bol elektrik kesiliyor.

Rami hallettik diyelim. Harddisk problemli mi nasıl anlayabiliriz?

Teşekkürler
 
Health.PNG
Değerler bu şekilde.

Arkadaşlar bilen yok mu health kısmında çıkan o sorunun çözümünü?
 

Dosya Ekleri

  • Benchmark.PNG
    Benchmark.PNG
    20,9 KB · Görüntüleme: 127
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı