GTA 5 CPU kullanımı sorunu

Erendiyebiri

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
44
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba,

Bugün bilgisayar oynamak için bilgisayarımı açtım, yaklaşık 1 haftadır oynamıyordum. İlk başta Forza Horizon 4 açtık arkadaşımla, gri erkan hatası alınca düzeltemedim sinirlenip GTA 5 açtık. GTA'da da FPS 35 civarlarında dolanıyordu yine düzeltemedim. Sorunu anlamak için PUBG antrenman modunu açtım burada sorunun ASUS GPU Tweak II üzerinden CPU kullanımının düşük olmasından kaynaklandığını buldum, en azından öyle olduğunu düşünüyorum. GPU kullanımı 95-98% civarlarında dolaşıyorken CPU kullanımı 35-40% civarlarında dolanıyordu.

Öncelikle sorun hakkında çıkarımım doğru mu? Sonrasında sorunum buysa çözümüne nasıl ulaşacağım? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz R5 3600X ise, CPU kullanımı sürekli tavan yapmayabilir. Sürekli %100 olmasına gerek yok işlemcinin. Zaten sınıra dayanırsa darboğaz yaşatır.

V-Sync gibi senkronizasyon seçeneklerini kontrol edin. Açık olabilirler.

Değilse oyun sırasında Alt+Tab yaparak geri oyuna dönün. Ekran yenilemesi sonrası genelde FPS artışı yaşıyorum.
 
Tekrardan merhaba,

Dönüşleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim, sayenizde CPU kullanımının düşük olmasının iyi bir şey olmasını öğrenmiş oldum.

Sorunuma gelecek olursak, oyunu (GTA5) bir de story modunda denemem söylendi, deneyince 110-140 FPS civarlarında aldığımı gördüm. Bu durum sanırım sunucu ile alakalı, Forza'nın da sebebini buna bağlamıştım kendi kafamda, onu da çözeceğimi umuyorum, önerilere açığım.Sistemimle alakalı bir sorun yok sanırım ve olmamasına da sevindim.
 

Geri
Yukarı