Çözüldü GTA 5 doku kalitesi ayarı hiçbir şekilde değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

berattarsln

Decapat
Daha fazla  
RAM
Neo Forza 16gb 3000 mhz
Ekran kartı
ASUS gtx 1060 3 gb
Anakart
gigabyte b450m s2h
İşlemci
ryzen 5 3500x
Merhabalar öncelikle. GTA 5 de tüm ayarlar değişiyor ama texture quality ayarı ne yaptıysam değişmiyor. Sebebini de çözemedim. VRAM'de yerim var ekran kartım GTX 1060 3 GB. Grafik ayarlarını silsem de yine aynı şekil ayarı değişmiyor. Grand rp oynuyorum aynı sorunu yaşayan varsa ve çözebilmişse yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Oyun dosya konumuna bakın. Commandline adında bir dosya varsa silin.

Çözüm
Merhabalar öncelikle. GTA 5 de tüm ayarlar değişiyor ama texture quality ayarı ne yaptıysam değişmiyor. Sebebini de çözemedim. VRAM'de yerim var ekran kartım GTX 1060 3 GB. Grafik ayarlarını silsem de yine aynı şekil ayarı değişmiyor. Grand rp oynuyorum aynı sorunu yaşayan varsa ve çözebilmişse yazarsa iyi olur şimdiden teşekkürler.

Oyun dosya konumuna bakın.commandline adında bir dosya varsa silin.

Çok teşekkür ederim hemen oldu sağ olasın kardeşim.

Sorun Grand RP'de büyük ihtimal ayarı değiştirdikten sonra Grand RP'ye gidiyorum tekrar normale alıyor...

Dosya Ekleri

• gta 5 .png
    gta 5 .png
    399,3 KB · Görüntüleme: 385
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin grafik ayarları aynı olsun ki kimsenin kimseye üstünlüğü olmasın gibi bir mantık yürütülmüş olabilir sunucu sahipleri.

Dediğin doğru fakat sunucudakilerede sordum high ayarlarda oynayan kişiler var bir de sürekli oynadığım oyun grafik kalitesininde güzel gözükmesini isterim o yüzden uğraştım fakat vaziyet aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel olarak commandline.txt dosyasını silmeyi denediğimde bir çözüme kavuşamadım. kendi bulduğum yöntemi sizlerle paylaşıyorum:

- Oyun kapalıyken GTA klasörünün içinde commandline.txt dosyasını açın ve içindeki "-textureQuality 0" değerini "-textureQuality 3" olarak değiştirin ve kaydedin.

- Sonrasında commandline.txt dosyasına sağ tık - özellikler - en alttaki "salt okunur" seçeneğini tikleyin.

şimdi sorun çözülmüş olacaktır.

Grandrp client'ı ile girmeyi denediğimde ve dosyayı sildiğimde hep yeni bir commandline.txt dosyası oluşturuyordu, ben de çözümü hiç dosyayı silmeden içindeki değeri değiştirerek buldum. Çözümümü denediğimde ise sıkıntısız çalıştığını gördüm.
Dosyanın içindeki rakamlar texture quality'nin değerini değiştirir. Yani 0, texture quality'nin normal, 3 - Very High olması olarak düşünülebilir. Aynı zamanda bu değeri 2 veya 1 olarak değiştirerek high ayarına ulaşabilirsiniz. (Değerlerin tam olarak hangi seçeneğe denk geldiğini bilmiyorum, kendiniz dediğim adımları yaparak deneyebilirsiniz. Örn: 0 - normal, 1 - high, 2 - very high olabilir, dediğim gibi emin değilim.)
Salt okunur seçeneği ise dosyanın içindeki değerin değiştirilmemesini sağlar. Yani, siz veya client değeri değiştirmeye çalışsa bile kaydetmez ve sizin girdiğiniz değer öyle kalmaya devam eder.
Eğer değiştirdiğiniz değerden memnun değil ve geri çekmek isterseniz salt okunur seçeneğini kapatıp istediğiniz değeri girebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı