GTA 5 Enhanced ile Alt+Tab yapıldıktan sonra FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Sefaagook

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR5
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
i5-13420H
Max ayarlarda 70-80 alıyorum fakat Alt Tab yapınca 50-60'a kadar düşüyor. Sorun nedir sizce?

MSI Afterburner ile ekran kartı/işlemci kullanımınızı, frekanslarını vs. kontrol edin. Dahili grafik kartınızı da kontrol edin kullanımı artıyor mu diye. Bir anormallik varsa belki görürüz.

Bende de aynı sorun var mesela arkada Opera ve YouTube açıkken Forza Horizon 5 oynuyorum 100-110 FPS alırken Alt Tab atıp Opera'ya giriyorum ardından yine Alt Tab atıp Forza'ya giriyorum FPS 60-70'lere kadar düşüyor. Fakat Chrome'dan girdiğim YouTube'a Alt Tab attığımda sorun olmuyor. Sanırım sistemi zorlayan uygulamalarda sorun var Opera'yı kapattığımda ise sorun anında çözülüyor kapatmadığımda 10-15 saniye içerisinde düzeliyor.

Bende de aynı sorun var mesela arkada Opera ve YouTube açıkken Forza Horizon 5 oynuyorum 100-110 FPS alırken Alt Tab atıp Opera'ya giriyorum ardından yine Alt Tab atıp Forza'ya giriyorum FPS 60-70'lere kadar düşüyor. Fakat Chrome'dan girdiğim YouTube'a Alt Tab attığımda sorun olmuyor. Sanırım sistemi zorlayan uygulamalarda sorun var Opera'yı kapattığımda ise sorun anında çözülüyor kapatmadığımda 10-15 saniye içerisinde düzeliyor.

Cihazınız laptop mu? İşlemciniz nedir bir de?

Cihazınız laptop mu? İşlemciniz nedir bir de?

Cihazım kasa 2 adet PC'm var birinde R5 5500 diğerinde R5 7500F var ikisinde de oluyor bu. Ayrıca eskiden kullandığım R3 3100'dede oluyordu. 2x8 ve 2x16 32 GB RAM kullanıyorum.
GTX 1050'li eski bir Laptop'umda var fakat garip bir şekilde bunda öyle bir sorun yok :D

MSI Afterburner ile ekran kartı/işlemci kullanımınızı, frekanslarını vs. kontrol edin. Dahili grafik kartınızı da kontrol edin kullanımı artıyor mu diye. Bir anormallik varsa belki görürüz.

Yarın test edeyim.

Aynı benim de Instagram'a filan giriyorum.

VRAM yetmiyor olabilir.

3-4 GB kullanıyor hocam RTX ile sonuna kadar kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı