Çözüldü GTA 5 "ERR_GFX_D3D_SHADER_1" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Merhabalar. Dün Trevor'u açtığımdan beri böyle bir problem ile karşılaşıyorum. Herhangi bir görev yapmaya çalıştığımda ya da araya bir ara sahne girdiğinde önce etraftaki modeller kendi kendine yok oluyor, ardından da bu hatayı alıyorum ve oyun çöküyor. Bunun çözümü nedir?
Hatayı aldıktan sonra denilenlerin hepsini yaptım- oyunu tekrar kurmak dışında, 100 GB oyunu silip tekrar kurmayacağım- fakat hala aynı problemi yaşıyorum.

"ERR_GFX_D3D_SHADER_1

Corrupt game data. Please reboot, verify the game data, or reinstall the game. For more information, please visit: GTAV PC General Troubleshooting – Installation Issues, Crashes, Freezes, Poor Performance - Rockstar Games Customer Support"

Sistem Özellikleri

4x2 GB Kingston RipJaws RAM
1 TB WD 7200Rpm HDD
Intel i5 4440 İşlemci
AMD Radeon HD 7850 2 GB Ekran Kartı
Windows 10 Home - 64 bit

Çözüm
@technora sil öncekileri PC'yi yeniden başlat ve yeniden kur.
Merhabalar, cevap için teşekkür ederim ancak gece bir şekilde ben bu sorunu çözdüm. Tabi, şu ana kadar tek çözüm yolunun bu olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle, dediğiniz gibi, DirectX ve Visual C hizmetlerini yeniden kurmak gerekiyor. Fakat, bu hizmetleri oyunun kurulu olduğu klasörden kurmak gerekiyor. Başka bir kaynaktan kurmaya çalıştığımda işe yaramadı.
Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve sorun çözüldü.
Fakat, bunun dışında iki tane daha çözüm yolu var. Bazı ekran kartları güncelleme desteğini kaybettiği için bazı oyunlarda iyi bir performans sergileyemez ve iyi bir optimizasyona sahip olamaz. Bu yüzden DirectX sürümünü 11 yerine 10.1 ya da 10'a geri çekmek gerekebiliyor.
İkinci çözüm de, oyunu sadece pencere modifikasyonunda başlatmaktan ibaret...
Ekran kartı driverleriniz güncelleyin ya da WHQL sürümü kurup deneyin.
Ekran kartım zaten güncel ki bu sorun ekran kartıyla alakalı bile değil. :(
Ayrıca, HD 7800 serisi gibi birçok ekran kartının güncelleme desteği birkaç ay önce bitti...
Technopat Kids'e, açtığım dörtten fazla teknik konuda bana ettiği yardımlardan dolayı fazlasıyla teşekkür ediyorum (!) her zamanki gibi bu problemim de çözüme kavuşmadı.
Büyük ihtimalle de öneri olarak gelecek cümleleri de sayıyorum:
-HDD sağlık raporu oluştur.
-Format at.
-Oyun orijinal mi? Orijinalse oyun dosyalarını doğrula.

Son düzenleme:
@technora sil öncekileri PC'yi yeniden başlat ve yeniden kur.
Merhabalar, cevap için teşekkür ederim ancak gece bir şekilde ben bu sorunu çözdüm. Tabi, şu ana kadar tek çözüm yolunun bu olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle, dediğiniz gibi, DirectX ve Visual C hizmetlerini yeniden kurmak gerekiyor. Fakat, bu hizmetleri oyunun kurulu olduğu klasörden kurmak gerekiyor. Başka bir kaynaktan kurmaya çalıştığımda işe yaramadı.
Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve sorun çözüldü.
Fakat, bunun dışında iki tane daha çözüm yolu var. Bazı ekran kartları güncelleme desteğini kaybettiği için bazı oyunlarda iyi bir performans sergileyemez ve iyi bir optimizasyona sahip olamaz. Bu yüzden DirectX sürümünü 11 yerine 10.1 ya da 10'a geri çekmek gerekebiliyor.
İkinci çözüm de, oyunu sadece pencere modifikasyonunda başlatmaktan ibaret...

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı