GTA 5 FPS düşme sorunu

penguerde

Hectopat
GTA 5 de 100 120 FPS alırken belli bir süre sonra 40-50 FPS'lere düşüyor. Bu neyden kaynaklı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada sizce yeni Radeon yazılımını indirmem iyi olur mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:44 açın hatta bu videodakileri sizde yapın, geçin bir yükseğe saat 19:00'a kadar bekleyin FPS bu kadar düşüyor mu bir bakın.

@penguerde

Sistem özelliklerini sormuştuk ama? GTA V'te, servera hileci (modder) falan geldiğinde ya da serverlar dolduğunda bir miktar FPS düşmesi oluyor ama eğer ciddi bir FPS düşüşü varsa, önce bir donanımlarına, sonra sıcaklık değerlerine, ardından da driverlara bakmak lazım.

throttlingi nasıl öğrencez ve iyi birşeymi throttling?
Grafik eğirsi olarak işlemci hız kesiyorsa orada yüzdelik artar. İdeal olan artmadan %0 kalması. Bence bu sorun oyun ile alakalı güncelleme çıkartmalılar. Gece aydınlatması ile gündüz aydınlatması arasında hesap gücü bakımından aslına bakarsanız epey fark var. Muhtemelen düşük sistemlerde oyun çalışabilsin 4. oyun kadar kasmasın diye optimize etmek adına oyun içerisine frenleme sistemi konmuş.
Hatırlasanız bazı oyunlar yüksek sistemlerde senkronu kaybederek normalden daha hızlı akardı. Güncel hızlı yeni sistemlerde bu sorun oluşmasın diye tedbir almış olabileceklerini düşünüyorum.
Düşüşe rağmen çok dert edilecek bir soruna benzemiyor. Gene gayet oynanabilir seviyede görünüyor.

Bende de geceleri oluyor. 2200G ve RX 570 sistemim. Geceleri araç kullanırken farları kapatıyorum FPS normal seviyesine neredeyse ulaşmış oluyor. 8 GB RAM kullanıyorum yakında 16 yapacağım bu sayede sorun çözülür mü? @FalconPolat

Farlarla alakası olduğunu sanmıyorum zira helikopterle uçarken de olan bir şey, bunun sokak ışıklarının darboğaz yaratmasıyla bir alakası var. 16 yaparsan sorunun zerre çözülmez boşa masraf yapma. Sorunun çözümü Intel'e geçmek. Yani Intel de bu sorunu yaşayan kimse duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…