GTA 5 GTX 960 Dengesiz FPS Sorunu

CpLScarlet

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
355
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar dostlar 1 ay önce inventusdan bir sistem topladım parçalar şunlar.
CPU:i5 6600K
GPU:MSI GTX 960 2G
RAM:Kingston Hyperx Furry 8GB 2666MHZ
MotherBoard:Asus Z170 PRO Gaming DDR4
PowerSupply: Cooler Master G750M
CPU FAN: Cooler Hyper 212 Evo
Case Cooler Master Master Case 5

Başta r9 380 2gb vardı sapphire modeli ekran kartında rusta kapanma sorunu olduğu için 2 kere ekran kartını değiştirdim, en son kasa inventusa gitti 2 hafta test yaptılar,tüm parçaları değiştirip denediler sorun devam etti.
i7 6700k taktıkları zaman sorun ortandan kalkmış ve işlemcide sorun olduğunu düşünmüşler,işlemciyi yenisi ile değiştirmişler ama sorun aynen kaldığı yerden devam ediyormuş sonra başka ekran kartlarında denemişler gtx 970,980,960 bir sorun olmamış bende en sonunda r9 380'i iade edip gtx 960 aldım. Ama birşey farkettim fps çok fazla dengesiz 80 fps alırken gta 5'de 55'e düşüyor bir anda tekrar 75-80'e yükseliyor vsycn açık kullanmayı denedim çok yoğun yerlerde 58 fps'e düşüyor ve 1 saniye sonra yine 60fps'e çıkıyor sizce sorun nerde eğer test yaptım en son arabaların pataldığı yerde 54 fps'e kadar düşüyor cpu kullanımı %100 oluyor. GPU kullanımı her zaman %99 zaten bir yerdemekanik bir arıza varsa sistemi iade edeceğim 3 haftam serviste geçti zaten.
O.C yaptım bir fark etmedi güç modunu güç tasarfuna alsam bile ayni yüksek performansda kullanıyorum.
Ve işlemci kullanımı bazen %100 oluyor sonra tekrar %75'e iniyor sizce sorun işlemcidemi yoksa ram'mi yetmiyor ram kullanımı 7.6 gb sistemimde sadece 8gb ram var limiti 500mb kadar aşmıştım.

İşletim sistemi windows 10 korsan lisans alma şansım yok.

GTA5 Orjinal driverli ddu ile kaldırıp baştan kurdum ve sadece gta5'de oluyor galiba.
Grafik ayarlarım techopatın gtx 960 gta 5 incelmesindeki ayalardan.
Grafikler böyle.
3.jpg
1.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg


Her türlü ayarı denedim çoğu şeyi kıstım 110fps alırken teste patlama yerinde 55fps'e düşüyor yada evden inerken 55 oluyor.

SSD Var sistemde birtek 240 gb kingston hyperx furry 240 gb.
 
Kardeşim patlama olduğu zaman,aksiyon anlarında,çok kişinin olduğu anlarda FPS düşmesi normal. GPU kullanımı %100 olsada bir sıkıntı olmaz. Sanırım GTX 960'ın 2GB Vram'li versiyonunu almışsın. Resimlerden anladığım kadarıyla Vram biraz fazla Vram'in 2047 MB 2200'lere çıkmış. Fazla sorun olur mu bilmiyorum ama ayarları biraz daha düşürmen gerekebilir.
 
FPS dalgalanmaları anormal görünmüyor sürekli 55'te kalmıyorsa tabi. CPU kullanımının %100 olması GTA 5 ile alakalı bir sorun ve internette çözümlerini bulabilirsin. Böyle 80'den 50 fps civarına sürekli bir düşüş başka oyunlarda da yaşanıyorsa sorun var demektir. Farklı oyunlarda da test edip buraya yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ekleme: Bu fps düşüşü sürekli mi oluyor yoksa bazı sahnelerde sadece anlık düşüşler şeklinde mi oluyor?
 
Sabit fps pek mümkün bir şey değil sahneden sahneye fps değişim gösterir ve drop yaşanabilir bu oyun dünyasında gayet doğal bir şey.Motion blur açıp çevredeki insan yoğunluğunu azaltırsan %100 cpu kullanımından kurtulabilirsin.
 
Eğer ekran kartı belleğinin 2 gb vramini aşarsan oyunda fps drop yaşarsın. Tamam belki sen diyorsundur technopat videosunda aştı bir şey olmadı diye ama yine de onlar kendisi de söyledi skylake sistemlerde pek problem çıkarmasada fps droplarına ( düşüşlerine ) sebep olabiliyormuş. İstersen msaa yı kapa veya texture quality yi normal yap.
 
Normal hocam aldıgınız fps gayet normal hiç bir problem yok sisteminizde cpu eğer %100 e geldiyse arka plandaki çalışan programları kapatın örnegin chrome vs. msi after burner ile test sonuçlarını atmanız hatta video çekerseniz direk çözümünü buluruz.
 
Normal hocam aldıgınız FPS gayet normal hiçbir problem yok sisteminizde CPU eğer %100'e geldiyse arka plandaki çalışan programları kapatın örnegin Chrome vs. MSI Afterburner ile test sonuçlarını atmanız hatta video çekerseniz direk çözümünü buluruz.

Metro: Last Light Redux oynunda bir sorun yok ultura ayarlarda CPU kullanımı Max %70 FPS dropuda yok.
Mgs Tpp'de öyle yani sorun bir tek GTA 5'de var birkaç ayarı kısarak sorunu çözdüm işin ilginç yanı elimde olan GTX 970'i taktığım zaman CPU kullanımı hiçbir zaman %100 olmuyor sadece GTX 960'da oldu.
Video buyurun burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beyaz nokta sorunu için çekmiştim Dh'de konu açmak için ama yine oradada çok yoğun sahnelerde %100 olduğunu görebilirsiniz.
Arkadaşlar sadece GTA 5'de oluyor limiti 2.5 üstüne çıkınca çok yoğun sahnelerde oluyor techopatın videodaki ayarlarını yaptım neredeyse artık hiç olmuyor diyebilirim.

Normal hocam aldıgınız FPS gayet normal hiçbir problem yok sisteminizde CPU eğer %100'e geldiyse arka plandaki çalışan programları kapatın örnegin Chrome vs. MSI Afterburner ile test sonuçlarını atmanız hatta video çekerseniz direk çözümünü buluruz.

Kısa bir şey eklemek istiyorum genelde arkada Afterburner, anakartın kendi yazılımları chorme falan açık oluyor ve bunları kapattığım zaman CPU kullanımı düştü diyebilirim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı