GTA 5 için 8 GB RAM yeter mi?

  • Konuyu başlatan lnex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 2.879
Arkadaşın yaşı küçük sanırsam ben açık cevap vereyim yeterli olur. GTA 5 yüksek sistem isteyen bir oyun değil. Ekran kartın yahut işlemcin acayip kötü değilse rahat oynarsın.
 
Bende 8 GB kullanıyorum. Enhanced en düşük grafiklerde gayet de iyi performans sergiliyor. Valorant'ta yüksek grafiklerde 90 FPS düşük grafiklerde mükemmel performans sağlar. (Öbür donanımlar da performansı etkiler tabii)
 
Hocam durumunuz varsa 16 en iyisi faslasına gerek yok Photoshop falan ile uğraşmıyor iseniz.
 
İlk monitörümü alacağım ve 8 GB RAM GTA 5 veya Valorant'a yeter mi? Drop filan girer mi kasar mı merak ediyorum. Eğer kasma filan olursa RAM yüksetlmeyi düşünüyorum.
Eğer legacy giriyorsan oldukça yeterli ve güzeldir enchanted giriyorsan ideal ama minimum ramdir legacy oynamanı tavsiye ederim enchanted çok gereksiz dostum.
 
Aslında ilk çıktığı günden beri yetmez.

Böyle bir mantık yok. Tüm oyunları 256 MB RAM'le oynayalım o zaman. Eğer oyun 10 GB kullanıyorsa 32 GB RAM'in olması ile 64 olması çok çok az fark edebilir ama 9GB bile olsa çok far eder. Arkadaş da yetip yetmeyeceğini sormuş.

RAM FPS etkilemez oyunun açılması için belli bir RAM miktarı vardır o RAM miktarı yeterli olunca oyun açılır GTA 5 2013 yılınca playsation yanılmıyorsam 2015 yılında bilgisayara çıktı o zamanlarda 16 GB RAM çok iyiydi GTA 5 arkadaş oynayacaksa 2 GB RAM ile de oynar bu kadar 16 olmazsa olmaz diye uğraştırmayın ben 8 GB RAM ile GTA 5 Ultra ayarlarda sabit 60 FPS oynuyordum daha 2 3 ay önce Last of Us part 2'yi 8 GB RAM ile kasmadan takılmadan oynadım öldürüp bitirmeyin 8 GB RAM'i arkadaşa cevabım ise önemli olan işlemci ile ekran kartı onlar yeterliyse kasmadan oynarsın.
 
İlk monitörümü alacağım ve 8 GB RAM GTA 5 veya Valorant'a yeter mi? Drop filan girer mi kasar mı merak ediyorum. Eğer kasma filan olursa RAM yüksetlmeyi düşünüyorum.

Merhaba hayatsız level 700 GTA: Online anti-griefer burada! Legacy de 8 GB orta grafiklerde yeterli olur, grass quality gibi ayarları kapatıp birazcık optimizasyon yaparsan yüksekte bile oynayabilirsin tabii bu story mod için geçerli 8 GB RAM ile Enhanced de düşük grafiklerin üstüne çıkmanı önermiyorum ama özellikle Online de FPS'ni işlemcin belirler ancak unutmaki GTA Online pier to pier sistem kullanır yani senin 5090'ın ve 9800x3D n olsa bile hostun bilgisayarı kötüyse senin oyununda kötü çalışır Online için işlemci ağır basar bilgine.

RAM FPS'ni etkilemez diyen arkadaşlara bakma evet RAM gözle görülür bir FPS artışı sağlamaz ama FPS düşmesi yeme ihtimalini düşürür özellikle RAM'in Dual channelse.
Valoramt gibi rekabetçi oyunlar için ise 8 GB arka plan uygulamalarını kapattığın sürece yeterli olacaktır ama ben 2x8 16 GB öneririm hem GTA'da hem de diğer oyunlarda FPS düşmesi yeme ihtimalin fazla 8 GB ile.
 
İlk monitörümü alacağım ve 8 GB RAM GTA 5 veya Valorant'a yeter mi? Drop filan girer mi kasar mı merak ediyorum. Eğer kasma filan olursa RAM yüksetlmeyi düşünüyorum.

Hocam 8 GB hiçbir şeye yetmiyor, GTA 5 Legacy sürümünde full Low ayarlarda bile 7 GB kullanım var zaten Enhanced oynatmaz, 16 GB öneririm 8 GB DDR3'ten 16 GB DDR3'e geçsen bile çok fark var.

RAM'e gore değil ekran karti ve anakarta gore deisir dostum isterse 4 GB RAM'in olsun ekran kartin iyiyse rahat acar ama eger ekran karti dusukse kaldirmaz.
Hayır, Ekran Kartın ne kadar iyi olursa olsun population density vs. en düşük ayarlards 7 GB kullanım yapıyor Legacy versiyonda
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı