GTA 5 önerilen ayar sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

erdemigi

Hectopat
Arkadaşlar geçen sene Epic'den GTA 5 almıştım ve Rockstar'ın önerdiği ayarlarda 75 FPS sabit oynamıştım fakat bu sene GTA 5'i tekrar indirdiğimde nedense Rockstar'ın önerdiği ayarlarda 20-40 arası almaya başladım sebebi ne olabilir?

Sistemim:
Windows 10
Ekran kartı: RX 570 8 GB
İşlemcim: Ryzen 5 2600 3.2 GHz
RAM: 16 GB

Bu sistem ile ayarlarda yükseltebileceğin her şeyi yükseltip, Advanced Settings kısmındaki ayarların hiçbirini açmadan, 2X MSAA ile 75 FPS oynayabilmen gerekli. 2X MSAA ile 75 FPS alamıyorsan sadece FXAA açık şekilde dene.

Bu sistem ile ayarlarda yükseltebileceğin her şeyi yükseltip, Advanced Settings kısmındaki ayarların hiçbirini açmadan, 2X MSAA ile 75 FPS oynayabilmen gerekli. 2X MSAA ile 75 FPS alamıyorsan sadece FXAA açık şekilde dene.

Dediğiniz yöntemler ile FPS birazcık daha düzeldi fakat hala 75'i bırak 60'a bile çıkamadım.

Ayarlarının ekran görüntüsünü paylaşır mısın?
Ekran Görüntüsü (41).png
Ekran Görüntüsü (42).png

Ekran Görüntüsü (43).png

RX 570 GTA 5'i Ultra'da çok rahat oynatabilir, ayarların üst kısmını da atarsan tam olarak MSAA ve FXAA ayarlarını da görebilirim. Ayarları çok düşüğe çekmişsin, Very High yapılanları Very High, Ultra yapılanları da Ultra yap.

Ayarların hepsini attım Advanced Graphics kısmında her şeyi kapattım ayarları da yaptım ama 75 olmuyor yazılımsal bir sıkıntı olabilir mi?

Ayarların hepsini attım Advanced Graphics kısmında her şeyi kapattım ayarları da yaptım ama 75 olmuyor yazılımsal bir sıkıntı olabilir mi?

Ayarların hepsi bu değil, üst tarafta ilk başta da ayarlar var, Vsync ayarını Half konumuna getirmiş olabilirsin, onları da kontrol etmek için ayarların tamamını istedim.

Ayarların hepsi bu değil, üst tarafta ilk başta da ayarlar var, V-Sync ayarını Half konumuna getirmiş olabilirsin, onları da kontrol etmek için ayarların tamamını istedim.

Hocam ayarlarda sıkıntı yokmuş PC güç tasarrufundan çıkarıp yüksek performans moduna alınca Ultra ayarlarda 75 FPS'ime kavuştum her şey için teşekkürler.😁

Hocam ayarlarda sıkıntı yokmuş PC güç tasarrufundan çıkarıp yüksek performans moduna alınca Ultra ayarlarda 75 FPS'ime kavuştum her şey için teşekkürler.😁

Sevindim hocam iyi oyunlar :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı