GTA 5 tam ekranda FPS sorunları

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Merhabalar, Epic Games üzerinden GTA 5 kurdum. Oyunu açarken NVIDIA GeForce Experience'ın bana önerdiği ayarlar gayet yüksek ayarlardı. Oyunu ilk açtığımda bir türlü ne kadar ayar değiştirirsem değiştireyim tam ekran olmadığını fark ettim. Biraz araştırmanın ardından alt+enter yaparak sorunumu çözdüm. Fakat FPS sorunum hala olduğunu fark ettim. 1050 Ti kullanan arkadaşlarım bile orta yüksek arası ayarlarda oynarken ben ortada bile 40 FPS alıyordum. Sistemimde Ryzen 5 3500X 1650 Gaming X takılı. Farem hala oyunda takıla takıla ilerliyor normal ayarlarda bile oyun arayüzünde oyunum kasıyor. Benchmarklarım desen zaten rezalet. YouTube üzerinde ekran kartımın performansını biraz araştırdım ve insanların bayağı yüksek ayarlarda 80 90 FPS gördüğünü fark ettim. Herhangi bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
evet ettim herhangi bir sorun göremedim.
Biraz bu işle uğraştım ve ekran kartımın yeterli derecede kullanılmadığını fark ettim sanki oyunum arkada çalışıyomuş gibi çalışıyo.
Tam ekran pencereli yapınca fare sıkıntım devam etsede fps sorunum bir nebze çözülmüşe benziyor benchmark yapıp geri dönüş yaparım.
Tek yapmam gereken şey tam ekran fakat pencereli moduna almakmış böyle yapınca oyunum hem tam ekran oldu hem de almam gereken FPS değerlerini görmeyi başardım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı