Merhaba. Geçen günlerde "GTX970 GTA5 takılma sorunu" başlığı altında konu açmıştım, belki hatırlayanlar olur. O konuda yüksek RAM kullanımından oyunun takıldığını belirtmiştik ve RAM almaya karar vermiştim.
Fakat oyunu olabilecek en düşük ayarları seçip denedikten sonra (800x600) RAM kullanımına baktıktan sonra ne göreyim? Ultradaki RAM kullanımı ile rezalet grafiklerdeki RAM kullanımı aynı. 6700-7200 arası gelip gidiyor.
Battlefield 4 1080P ultrada RAM kullanımı 4000-5500 arası olurken neden GTA 5 en düşük ayarlarda durum böyle? Lütfen yardım edin. RAM aldıktan sonra 16 GB kullanmasın bu?
Evet artık malesef 8 GB devri kapandı.. Ultra ayarlarda benim de pek farksız değil. En yakın zamanda 16 GB'a yükseltmek istiyorum ben de elimdekileri çıkarıp
Bende de durum bu şekilde:
Evet artık malesef 8GB devri kapandı.. Ultra ayalarda benim de pek farksız değil. En yakın zamanda 16GB a yükseltmek istiyorum ben de elimdekileri çıkarıp
Bende de durum bu şekilde:
Hayır şu ana kadar hiç takılma olmadı ama bir süre sonra çalışmayı durdurdu hatası alıyorum, oyun orjinal. Zaten iyice çöpe sardı oyun güncelleme ala ala. Diğer oyunlarda sıkıntı yok... GTA'yi baz alarak düşünmeyin bence. Çünkü oyun hantal, bozuk, olmamış.. Ne derseniz artık.
Hayır şu ana kadar hiç takılma olmadı ama bir süre sonra çalışmayı durdurdu hatası alıyorum, oyun orjinal. Zaten iyice çöpe sardı oyun güncelleme ala ala. Diğer oyunlarda sıkıntı yok... GTA'yi baz alarak düşünmeyin bence. Çünkü oyun hantal, bozuk, olmamış.. Ne derseniz artık.
Bilemiyorum Oyunu sil baştan kurmadım. Sadece kurup laptoptan kurulu dizini masaüstünde oyunun kurulu olduğu yere taşıdım. Belki ondan kaynaklıdır ama hiç çekemem kota olaylarını
En düşük ayarlarda ona oranla RAM kullanır diye bir kaide yok. Grafik ayarlarının ekran kartı VRAM kullanımına direkt etkisi var. Siz RAM yükseltmesi yapın, olur da yüksek RAM kullanımı sorunu devam ederse yardımcı olmaya çalışırız.
Ultra ayarlarda 10 GB kullanan oyun, very low ayarlarda 2 GB kullanacak diye bir şey yok yani. 6-7-8 kullanabilir bu gayet normal. Oyun ne kadar ihtiyaç duyarsa, kasmadan oynamak için o kadar RAM takmak zorundasınız. Bunu sağlıklı bir bilgisayar için söylüyorum. RAM kullanımını tetikleyen başka bir şey varsa durum değişir.
Evet bana da bu garip geldi ama görünüşte RAM sıkıntılı. Bilemiyorum benim bilgisayarımda RAM'ı sömüren bir zımbırtı görünmüyor.
Lanet olsun 5.9 GB RAM kullanımında bile takılıyor sosyalde sanırım bu sorunu çözemeyeceğiz ne yapacağımı bilmiyorum delirmek üzereyim. 5.9 RAM'de takılması normal değil, değil mi? Çare bulana kadar yazacağım.